Go back

Waasland-Beveren – Sporting Lokeren (19/08): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Zaterdagavond werken onze Leeuwen de derby tegen Sporting Lokeren af. De aftrap op de Freethiel wordt om 20.00 uur gegeven. Scheidsrechter Bart Vertenten zal de Wase derby in goede banen leiden.

Veel inleiding behoeft deze wedstrijd niet. Op de dag van de kalendervoorstelling stipten alle geel-blauwe fans 19 augustus al aan in hun agenda. De wedstrijd tegen de buren uit Lokeren zijn altijd geladen. Vorig seizoen bleven beide ploegen telkens in evenwicht. Op de Freethiel werd het 1-1, Siebe Schrijvers scoorde toen voor W-B het enige doelpunt van de partij vanop elf meter. In het Daknamstadion bleef de brilscore negentig minuten op het scorebord. In totaal kwamen onze Leeuwen en Lokeren mekaar al elf keer tegen. W-B kon nog maar één keer winnen, maar zal er alles aan doen om dat aantal te verdubbelen na dit weekend. Vijf keer werden de punten verdeeld.

Trainer Philippe Clement kan niet meer rekenen op Zinho Gano, die geel-blauw inruilde voor een plaatsje bij KV Oostende. Voor het overige is de kern volledig fit, op de drie geblesseerden na.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Cerigioni, Michel, Seck, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Cools, Nys, Myny, Morioka, Schryvers, Camacho, Janssens, Geentjens