Go back

Welkom op de Freethiel, Isaac Kiese Thelin!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Isaac Kiese Thelin (24/06/1992) is de nieuwste geel-blauwe aanwinst. De Zweedse aanvaller wordt een jaartje overgenomen van RSC Anderlecht. Hij zal aantreden met het nummer 92.

Thelin begon zijn voetbalcarrière in het Zweedse Karlslund IF. In 2009 kon de aanvaller zich doorzetten tot in het eerste elftal. Twee jaar later verkoos hij een transfer naar IFK Norrköping, dat uitkomt in de hoogste Zweedse divisie. Hij kon daar zes keer de netten doen trillen. Hij versierde in juli 2014 echter een transfer naar Malmö FF, één van de Zweedse topclubs. Na slechts veertien competitiewedstrijd kon hij de Franse ploeg Girondins Bordeaux overtuigen om hem een contract aan te bieden. Hij tekende een contract voor 4,5 seizoenen. Zijn debuut bij de club in de Ligue 1 mocht hij tegen SC Bastia maken. In januari 2017 kwam RSC Anderlecht aankloppen bij de Franse club om Thelin te huren, met succes. De Brusselaars hebben hem deze transferperiode definitief aangetrokken, maar laten de Zweed eerst rijpen op de Freethiel.

Thelin speelde bovendien al twaalf wedstrijden voor de Zweedse nationale ploeg. In die twaalf wedstrijden kon hij tweemaal de weg naar doel vinden.

Veel succes, Isaac!