Go back

Zinho Gano verlaat de Freethiel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Zinho Gano verlaat de Freethiel en gaat bij KV Oostende voetballen. De spits maakte vorige zaterdag, uitgerekend tegen KV Oostende, dus zijn laatste doelpunten in geel-blauwe loondienst. De club wenst Zinho te bedanken voor zijn inzet en de mooie momenten die hij ons heeft bezorgd.

Zinho Gano streek in 2015 neer op de Freethiel en knokte zich meteen in de ploeg. De 23-jarige spits deed in totaal 26 keer de netten trillen voor geel-blauw. Het vertrek van de boomlange spits geeft wat een dubbel gevoel op de Freethiel. Enerzijds wou de club de spits natuurlijk langer houden, maar de lokroep van een hoger ingeschatte club kan niet zomaar genegeerd worden. Anderzijds geeft het ons ook een fier gevoel. De visie van de club is om jonge, Belgische talenten aan te trekken en beter maken. Het feit dat Zinho Gano zijn carrière vorm heeft gegeven op de Freethiel is enkel en alleen een compliment voor de manier dat er wordt gewerkt. Het bestuur deed vorige zomer ook een flinke inspanning om het contract van Gano up te graden en de clausule ook aan te passen. Het bestuur krijgt nu dus ook loon naar werken.

De sportieve cel gaat in samenspraak met de trainer nu heel intensief op zoek naar een vervanger. We wensen Zinho nogmaals te bedanken voor de leuke momenten die hij ons en de supporters bezorgde. Uiteraard wensen wij hem veel succes in zijn nieuwste uitdaging. Bedankt, Zinho.