Go back

Boodschap voor de supporters van Waasland-Beveren: verkeershinder | veiligheid

tekst: Luc De Maere | foto: Martijn De Jonge

VERKEERSHINDER FREETHIELSTADION : thuiswedstrijden W-B – RSC Anderlecht  en W-B – RAFC

Wegens de wegenwerken in de Klapperstraat en kruispunt met Lindenlaan is het Freethielstadion moeilijk bereikbaar, kom dus tijdig naar het stadion.

Wie met het voertuig komt gelieve de wegomlegging te volgen:

Parking 1  ( enkel toegankelijk met parkingkaart) is als volgt bereikbaar  :

  • Vanuit centrum Beveren : Grote Markt, Kasteeldreef, Van Craenenbroeckstraat, Leon Labytstraat, aan de verkeerslichten naar rechts Glazenleeuwstraat, links via Kromstraat en terug naar links Lindenlaan.
  • Vanuit richting Vrasene : via Zillebeek naar rechts Kromstraat en links Lindenlaan
  • Vanuit richting Sint-Niklaas : via N70 en zo via Doornpark – Lindenlaan.

Vermijd kruispunt Vijfstraten met Pastoor Steenssensstraat omdat dit de verplichte aanrijroute is voor de bezoekers.

Waarschuwing:

Dit seizoen hebben wij jammer genoeg al moeten vaststellen dat er een toename is van gebruik van pyrotechnische middelen ( Bengaals vuur , rookpotten ) ook in de thuisvak E – Tribune 2. Wij willen nogmaals wijzen op de gevaren van het gebruik van Bengaals vuur, onder meer tweede- en derdegraads brandwonden bij contact met de huid. In voetbalstadions is het binnenbrengen en gebruik van pyrotechnische middelen verboden volgens de Voetbalwet en wordt dit bestraft met geldboetes en stadionverbod. Als club willen wij een duidelijk signaal geven dat wij dit niet tolereren en zullen wij alle inspanningen leveren om dit te voorkomen en ook de overtreders helpen identificeren.

Tijdens de wedstrijd Waasland-Beveren – K. AS Eupen werd lastens 1 supporter van Waasland-Beveren door de politie Waasland-Noord een PV Voetbalwet opgesteld voor aansteken Bengaals vuurwerk. Deze supporter kreeg onmiddellijk stadionverbod als beveiligingsmaatregel.” Hij riskeert verder een geldboete van 500 Euro en een administratief stadionverbod van 1 jaar.

Luc De Maere

Veiligheidsverantwoordelijke Waasland-Beveren