Go back

Lommel SK – Waasland-Beveren (20/09): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Dat de Croky Cup een doel is voor dit Waasland-Beveren is geen geheim. Trainer Philippe Clement is heel ambitieus, de nationale bekercompetitie is dus ook een ambitie. Morgenavond staat de 1/16de finale van W-B gepland. In het Soevereinstadion van Lommel wordt de wedstrijd om 20.00 uur op gang getrapt. Wim Smet is de scheidsrechter van dienst.

De laatste ontmoeting met Lommel SK was in het seizoen 2014-2015 in, jawel, de Croky Cup. Waasland-Beveren werd toen verrassend uitgeschakeld door de Limburgers. Er werd met 2-1 verloren. David Hubert zorgde toen voor het enige Wase doelpunt. In totaal speelden we al zeven keer tegen Lommel, waarvan slechts drie keer kon gewonnen worden. Momenteel speelt Lommel SK in de eerste amateurklasse. Een overwinning is dus de enige juiste ambitie, al is onderschatting zeker uit den boze.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Mmaee, Seck, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Nys, Myny, Roef, Morioka, Dierckx, Camacho, Thelin, Geentjens