Go back

Sporting Charleroi – Waasland-Beveren (16/09): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Speeldag zeven van de Jupiler Pro League 2017-2018 is gelijk aan een verplaatsing naar Sporting Charleroi voor Waasland-Beveren. De wedstrijd wordt om 20.00 uur op gang geblazen door scheidsrechter Bert Put. Het stadion van de Zebra’s is het Stade du Pays de Charleroi.

Sporting Charleroi begon als een wervelwind aan de nieuwe jaargang van onze nationale voetbalcompetitie. De Carolo’s hebben zestien punten uit zes wedstrijden en pronken bovenaan het klassement. Het eerste puntenverlies liepen ze afgelopen weekend op in en tegen Standard de Li├Ęge. De brilscore bleef toen negentig minuten lang op het bord. Onze Leeuwen speelden afgelopen weekend KAS Eupen naar huis met 5-1 cijfers. In het klassement bekleedt geel-blauw momenteel de zevende stek met acht punten.

Waasland-Beveren en Charleroi speelden al vijftien keer tegen elkaar. W-B trok van die vijftien confrontaties slechts drie keer aan het langste eind. De punten werden zes keer verdeeld. Vorig seizoen werd door geel-blauw tweemaal met het kleinste verschil verloren. Op de Freethiel werd het 0-1, in het Stade du Pays werd het 1-0. Het seizoen voordien werd verrassend gewonnen met 2-3 op de 28ste speeldag. De redding was dan zo goed als definitief een feit.

Trainer Philippe Clement kan op dezelfde jongens rekenen als op de vorige speeldag. Niels De Schutter traint mee met de groep, maar een selectie komt voor hem nog wat te vroeg.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Mmaee, Seck, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Janssens