Go back

W-B bekert verder na 1-2 winst bij Lommel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft het ticket voor de volgende ronde van de Croky Cup beet. Geel-blauw won met 1-2 van Lommel. Tuur Dierckx en Rudy Camacho scoorden voor W-B.

Het wedstrijdbegin was er eentje om niet snel te vergeten. De eerste aanval van de thuisploeg was meteen raak. Laurens Vermijl tikte na nog geen twee minuten een scherpe voorzet voorbij Roef: verrassend 1-0. De reactie liet niet lang op zich wachten en was er eentje van hoge kwaliteit. Tuur Dierckx, die voor het eerste in de basis stond, swingde zich voorbij zowat de hele Lommelse defensie kapte naar zijn linkervoet en krulde enig mooi binnen in de verste kruising: 1-1. “Erop en erover”, moet Rudy Camacho gedacht hebben. Een handvol minuten later zette hij orde op zaken door W-B op voorsprong te brengen. Een afvallende bal knalde hij met een schaarsprong voorbij de ex-doelman van W-B Michael ‘Mika’ Clepkens: 1-2. Negen minuten op de klok en al drie doelpunten op het bord. Wat toen volgde was een halfuur middenveldvoetbal zonder enige kans. In minuut 40 sloegen de stoppen door bij Isaac Kiese Thelin. De spits werd aangetrapt en reageerde. Het verdict van scheidsrechter Wim Smet was rood.

De tweede helft begon zonder Olivier Myny en met Aleksandar Boljevic tussen de lijnen. Het spelpeil veranderde echter niet. W-B kwam er heel moeilijk uit en kwamen telkens hongerige Limburgers tegen. Ook de ingevallen Ryota Morioka kon het spelpeil niet naar omhoog brengen. Vlak voor de zeventigste minuut ging een Lommelse aanvaller stevig door op Davy Roef: geel was het verdict van Smet. Even was er paniek, maar Roef kon de wedstrijd toch hervatten. Zo leek het althans. Met nog tien minuten op de klok moest hij toch de wedstrijd staken. Merveille Goblet was zijn logische vervanger. Werk kreeg de doelman echter niet meer op te knappen.

De loting voor de volgende ronde is morgen.