Go back

Waasland-Beveren – KAS Eupen: selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt zaterdagavond de derde thuiswedstrijd van het seizoen, reeds speeldag zes van de reguliere competitie. De wedstrijd tegen KAS Eupen wordt om 20.00 uur afgetrapt op de Freethiel. Jonathan Lardot is de scheidsrechter van dienst.

Geel-blauw kan positieve cijfers voorleggen tegen de Oostkantonners. In acht confrontaties kon Waasland-Beveren zes keer aan het langste eind trekken. Er werd nog nooit gelijkgespeeld. Afgelopen seizoen pakten onze Leeuwen zes op zes tegen de Panda’s. Thuis werd er met 4-2 gewonnen. De doelpunten werden gescoord door Fran├žois Marquet, Siebe Schrijvers, Erdin Demir en Ronnie Schwartz. In het Kehrwegstadion werd met 0-2 gewonnen, na twee treffers van Olivier Myny. Een belangrijke stap richting het behoud van Waasland-Beveren.

KAS Eupen begon wat aarzelend aan het seizoen. Ze haalden uit vijf wedstrijden drie punten, na een overwinning tegen KV Oostende. Waasland-Beveren deed het iets beter met vijf punten uit evenveel wedstrijden. Ook onze Leeuwen konden winnen tegen KV Oostende. Tegen KV Mechelen en KRC Genk werd een punt gepakt. Voor beide ploegen wordt dit een belangrijke wedstrijd. Geel-blauw heeft de steun van de supporters dus ongetwijfeld nodig!

Trainer Philippe Clement kan voor het eerste rekenen op nieuwkomers Ryan Mmaee, Isaac Kiese Thelin en Tuur Dierckx. Nieuws uit de ziekenboeg is er niet.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Mmaee, Seck, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Telin, Janssens