Go back

Waasland-Beveren – R. Antwerp FC (30/09): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Het is eindelijk zover: de Scheldederby opnieuw op het hoogste niveau. Het is intussen al speeldag negen in de Jupiler Pro League. De aftrap wordt om 20.00 uur gegeven op de Freethiel. De scheidsrechter voor W-B – Antwerp is Erik Lambrechts.

Waasland-Beveren en Antwerp kwamen mekaar nog maar vier keer tegen in de geschiedenis. De rood-witten konden nog geen enkele keer winnen van ons. Tweemaal bleef de strijd onbeslist. De laatste derby op de Freethiel eindigde op 1-0 door een heel laat penalty doelpunt Jean-Paul Kielo-Lezi. Na twaalf jaar in de tweede klasse is het stamnummer één terug op het hoogste niveau.

Geel-blauw beleefde afgelopen weekend een heel frustrerende zaterdagavond. Het speelde Anderlecht bijna negentig minuten van de mat, maar verloor wel met 1-2. W-B gaat dus tegen Antwerp opnieuw opzoek naar de punten. W-B staat voorlopig achtste met negen punten. De Antwerpenaren staan op de zesde stek met vijftien punten.

Selectie

Philippe Clement kan rekenen op dezelfde kern als tegen RSC Anderlecht. Bovendien recupereert de oefenmeester ook Davy Roef in de selectie. Of de doelman kan starten, is nog twijfelachtig.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Mmaee, Seck, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Roef, Morioka, Dierckx, Camacho, Thelin, Janssens

Bereikbaarheid

De wegenwerken in de Klapperstraat zijn tot nader order nog niet afgerond. Wegens die werken in de Klapperstraat en kruispunt met Lindenlaan is het Freethielstadion moeilijk bereikbaar, kom dus tijdig naar het stadion.

Wie met het voertuig komt gelieve de wegomlegging te volgen:

Parking 1  (enkel toegankelijk met parkingkaart) is als volgt bereikbaar  :

  • Vanuit centrum Beveren : Grote Markt, Kasteeldreef, Van Craenenbroeckstraat, Leon Labytstraat, aan de verkeerslichten naar rechts Glazenleeuwstraat, links via Kromstraat en terug naar links Lindenlaan.
  • Vanuit richting Vrasene : via Zillebeek naar rechts Kromstraat en links Lindenlaan
  • Vanuit richting Sint-Niklaas : via N70 en zo via Doornpark – Lindenlaan.

Vermijd kruispunt Vijfstraten met Pastoor Steenssensstraat omdat dit de verplichte aanrijroute is voor de bezoekers.