Go back

Waasland-Beveren – RSC Anderlecht (23/9): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Op speeldag acht van de Jupiler Pro League 2017-2018 komt RSC Anderlecht naar de Freethiel. De wedstrijd tegen de Brusselaars wordt afgetrapt om 20.30 uur. De man met de fluit is Christof Dierick.

Alle supporters met een geel-blauw hart weten het. De laatste twee jaar werden telkens de drie punten thuisgehouden tegen de Belgische recordkampioen. Het is een heel mooie uitdaging om die twee in drie te veranderen. In tien confrontaties kon geel-blauw tweemaal aan het langste eind trekken, de punten werden nog nooit eerder verdeeld. Afgelopen seizoen was de confrontatie met paars-wit misschien wel de meest legendarische. Na amper 23 seconden stonden we met tien man op het veld door de rode kaart van Ibrahima Seck. Wat toen volgde was een strijd met inzet, overgave en passie. De 2-1 overwinning die na negentig minuten op het bord stond was meer dan verdiend. Zinho Gano en Jens Cools (’t Vliegerke, weet je nog?) zorgden voor de doelpunten. Twee jaar geleden won W-B in extremis met 1-0. Floriano Vanzo kopte vlak voor tijd het enige doelpunt tegen de netten.

Philippe Clement kan opnieuw rekenen op nagenoeg dezelfde kern als tegen Sporting Charleroi. Niels De Schutter traint nu volledig mee met de groep, maar mist nog matchritme. Hij speelde zijn eerste wedstrijd afgelopen maandag met de beloften. Davy Roef is twijfelachtig na de tik die hij te verwerken kreeg op het veld van Lommel SK. Jur Schryvers is niet inzetbaar door een verrekking.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Mmaee, Seck, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Nys, Myny, Roef, Morioka, Dierckx, Camacho, Thelin, Janssens, Geentjens