Go back

Waasland-Beveren verliest onverdiend van Anderlecht

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Geel-blauw ging zonet met 1-2 de boot in tegen RSC Anderlecht. Het resultaat is het enige wat slecht was tegen de Brusselaars, jammer genoeg ook het enige wat telt. W-B domineerde zowat de hele partij, maar paars-wit scoorde tweemaal uit quasi even veel kansen.

De wedstrijd begon verschroeiend voor geel-blauw. Na amper zeven minuten was het al raak. Aleksandar Boljevic zag Isaac Kiese Thelin vrijstaan aan de tweede paal, lepelde de bal over de defensie en bood de Zweed een doelpunt aan. Thelin trapte overtuigend het openingsdoelpunt voorbij Frank Boeckx. Minuten later verstuurde de sterke Victorien Angban een schitterende doorsteekpass naar Ryota Morioka. De Japanner kon alleen op Boeckx af, maar die laatste trok aan het langste eind. Wat volgde tot aan het rustsignaal was eenrichtingsvoetbal van geel-blauw, maar zonder efficiëntie. Het enige wat Anderlecht er tegenover stelde was één schot van afstand van Stanciu.

Vlak na rust konden de Brusselaars juichen. Onterecht, want de man met de vlag zwaaide voor buitenspel, wat wel terecht was. Met nog een kwartier op de klok kreeg Anderlecht een corner. Kreeg kan je vrij letterlijk want van geel-blauw contact was geen sprake. Tot overmaat van ramp scoorde paars-wit net op die fase: 1-1. COMPLEET tegen de gang van het spel in. Het kan nog erger. Iets meer dan vijf minuten later scoorden de bezoekers opnieuw. Nadien drukte W-B, maar werd niet bepaald geholpen.

We laten de analisten en pers hun werk doen. We praten niet over de omstandigheden. Geen Calimero op de Freethiel.