Go back

KAA Gent – Waasland-Beveren (14/10): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren werkt morgenavond speeldag tien af van de Jupiler Pro League 2017-2018. Om 20.30 uur wordt de wedstrijd tegen KAA Gent in de Ghelamco Arena op gang getrapt. De scheidsrechter van dienst is Sébastien Delferière. Ook de videoreferee zal z’n opwachting maken in Gent.

Waasland-Beveren haalde nog niet veel punten tegen KAA Gent. In twaalf confrontaties kon geel-blauw nog maar één keer winnen. Eén keer werden de punten verdeeld. Op de Freethiel werd nog nooit gewonnen van de Buffalo’s. De driepunter is al geleden van het seizoen 2012-2013, toen werd het 0-2 in het Jules Ottenstadion. Vorig jaar werd het 2-0 in de Ghelamco Arena en 2-3 op de Freethiel. Onze Leeuwen zijn hongerig om opnieuw een overwinning te boeken tegen de Gentenaren.

KAA Gent werkt morgen de eerste wedstrijd af onder nieuwbakken coach Yves Vanderhaeghe. De man uit Roeselare volgt icoon Hein Vanhaezebrouck op als oefenmeester van blauw-wit. Hij werd een aantal weken geleden op straat gezet door KV Oostende en moet nu de Buffalo’s opnieuw op de rails zetten. KAA Gent staat momenteel op de veertiende stek. Het vergaat Waasland-Beveren heel wat beter met momenteel een mooie achtste plaats in de rangschikking. W-B probeert verder te bouwen op de mooie thuisoverwinning tegen R. Antwerp FC. De eerste zes op zes van het seizoen zou heel mooi zijn.

Philippe Clement kan rekenen op een nagenoeg fitte kern. Enkel langdurig geblesseerden Floriano Vanzo en Ronnie Schwartz moeten verstek geven voor deze partij. Ook Laurent Jans, die geblesseerd terugkwam van zijn interlandverplichtingen, is er niet bij in vergelijking met de laatste wedstrijd tegen Antwerp.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Mmaee, Seck, Ndiaye, Angban, Goblet, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Geentjens

TICKETINGUPDATE

Op dit moment zijn er nog ongeveer 150 tickets beschikbaar. We verwachten dat er nog een handvol tickets zullen verkocht worden in de Ghelamco Arena zelf. Wil je zeker zijn? Het secretariaat op de Freethiel is nog open tot 17 uur.