Go back

Officiële reactie van het bestuur na W-B – RAFC

Beste supporters,

De club wil graag reageren op het verloop van de wedstrijd van zaterdagavond. Over de pestaties op het veld valt weinig aan te merken. Na een drie-nul overwinning tegen de buren van Antwerp, is er weinig reden tot klagen. Naast het veld verliep echter niet alles zo vlekkeloos.

De club is zeker niet blind voor het feit dat er veel bezoekende supporters in de thuisvakken plaatsnamen. Met de politie en veiligheidsdiensten wordt nu eerstdaags bekeken hoe dat in de toekomst kan worden vermeden. Het comfort en de veiligheid van onze geel-blauwe supporters staan nog steeds centraal, laat dat duidelijk zijn. We betreuren heel erg dat het is gebeurd, maar we nemen onze verantwoordelijkheid en zullen het wangedrag bestraffen. Het dieptepunt was de vuurpijl in onze blok E. Laat het duidelijk zijn: de daders zijn geïdentificeerd en zullen bestraft worden.

Natuurlijk is het bij een burenstrijd niet altijd even makkelijk om te bepalen of iemand een rood-wit of een geel-blauw hart heeft. Zo zijn er heel wat Antwerpenaren die voor W-B supporteren en omgekeerd. De woonplaats of geboorteplaats die op de id-kaart staan, kunnen we dus niet als referentie gebruiken bij de ticketverkoop. Toch wordt er intern naar een oplossing gezocht voor die problematiek, dat is zeker.

Om af te sluiten willen we de geel-blauwe supporters bedanken. Trainer Philippe Clement zei het gisteren al tijdens de persconferentie; we hebben fantastische voorbeeldsupporters. De manier waarop jullie onze Leeuwen vooruit stuwden, ge-wel-dig. Jullie zijn een voorbeeld voor eerste klasse, daar hebben we enkel maar bewondering voor.

Jullie zijn belangrijk, supporters. We werken aan een gepaste oplossing. Heel veel dank voor jullie onvoorwaardelijke steun.

Tot binnen twee weken in Gent!

Het bestuur