Go back

Standard de Liège – Waasland-Beveren (29/10): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Zondagavond speelt Waasland-Beveren tegen Standard de Liège. De match wordt om 18.00 uur afgetrapt in het Stade Maurice Dufrasne. Scheidsrechter Nicolas Laforge is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Het is speeldag dertien van de Jupiler Pro League 2017-2018.

De thuisploeg staat momenteel op de tiende plek in het klassement van de Jupiler Pro League. De mannen van Ricardo Sa Pinto haalden, na een slechte seizoensstart, toch al zestien punten in deze jaargang. Donderdagavond deelden ze nog de punten met R. Antwerp FC. Onze Leeuwen doen het voorlopig iets beter. Geel-blauw staat momenteel op een knappe zesde stek en heeft twee punten meer dan de Luikenaren. We haalden zes op zes tegen Zulte Waregem en KV Kortrijk. Een negen op negen zou een knappe primeur zijn.

Waasland-Beveren en Standard de Liège was nog maar één keer een mix tot succes voor geel en blauw. Onze Leeuwen konden in de geschiedenis nog maar één keer winnen van de Rouches. Dat gebeurde afgelopen seizoen in de play-offcampagne. W-B haalde het in Sclessin met 0-2 van Standard de Liège na doelpunten van Valtteri Moren en Zinho Gano. Afgelopen seizoen haalden onze Leeuwen nul op zes in de competitie en drie op zes in de play-offs. Tijd om beter te doen. W-B strijdt zondag dus voor een eerste driepunter in de reguliere competitie tegen Standard. We geloven erin.

Philippe Clement kan op dezelfde jongens rekenen als afgelopen woensdag tegen KV Kortrijk. Enkel Ndiaye zit niet in de selectie door een blessure.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Boljevic, Marquet, Mmaee, Seck, Angban, Goblet, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Janssens