Go back

W-B kan geen punten rapen in de Ghelamco Arena

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen in de Ghelamco Arena. De Buffalo’s wonnen met 2-0. Alle doelpunten vielen na de rust.

Waasland-Beveren startte aan de partij tegen KAA Gent met debutant Jur Schryvers tussen de lijnen in de plaats van de geblesseerde Laurent Jans. Voor het overige stonden dezelfde titularissen tussen de lijnen als tegen Antwerp. De eerste dreiging kwam via geel-blauw. Aleksandar Boljevic zette zich door op rechts en zag Ryota Morioka voor doel staan. De Japanner kon zijn kopbal niet op het kader krijgen en zag de bal naast vliegen. Na zeven minuten een domper voor W-B. Valtteri Moren ging zitten op de grasmat en gaf aan niet meer verder te kunnen. Zijn logische vervanger was Jonathan Buatu Mananga. Het ging telkens goed over en weer in de Ghelamco Arena, maar echte doelkansen vielen niet te noteren in het eerste halfuur. In minuut 33 moest Davy Roef toch eens zijn kunnen tonen. Dat deed hij met verve toen hij de kopbal van de heel aanwezige Roman Yaremchuk uit z’n kooi ranselde. Knappe reflex van onze goalie. Veel goede wil, maar telkens slordigheden in de zone van de waarheid. Dat is het relaas van de eerste helft.

Na de koffie was er niet direct beterschap. Te veel slordigheden in het eerste kwartier. Tuur Dierckx kwam vlak voor het uur Nana Opoku Ampomah vervangen. Nog rond dat uur was er de eerste kans voor de Buffalo’s. Yaremchuk kwam goed naar binnen en zocht de verste hoek, maar opnieuw lag Roef perfect in de baan van het schot. In minuut 65 was er dan de eerste kans voor geel-blauw na de rust, én wat voor één. Na wat geharrewar rond de zestien kwam de bal bij Dierckx terecht. Hij zag Ibrahima Seck infiltreren en plaatste de bal perfect op zijn hoofd. Onze captain zag zijn kopbal echter op in plaats van in het doel belanden. Aan de overkant was het wel raak. Roef ging goed plat op een lage schuiver van Simon, maar zag de bal via de paal op zijn hoofd botsen. De ingevallen Samuel Kalu volgde goed en was eerder op de bal en knalde binnen: 1-0. W-B probeerde te reageren en ging risico’s nemen. Angban werd vervangen door de veel offensievere Ryan Mmaee. Veel druk naar voren dus bij geel-blauw. Het was echter weer aan de overkant dat het doelpunt viel. Opnieuw was het diezelfde Kalu die kon scoren, deze keer met het hoofd. Nadien voetbalde de thuisploeg de wedstrijd uit. 2-0 werd de einduitslag.

Opstelling KAA Gent: Kalinic, Gigot, Mitrovic, Yaremchuk, Dejaegere, Asare, Bronn, Simon, Kubo, Esiti, Milicivic (66′ Kalu)

Opstelling W-B: Roef, Demir, Moren (8′ Buatu), Boljevic, Seck, Angban (Mmaee), Ampomah (58′ Dierckx), Morioka, Schryvers, Camacho, Thelin