Go back

W-B wint spektakelstuk aan de Gaverbeek met 2-5

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft speeldag elf in stijl afgesloten. Onze Leeuwen wonnen met 2-5 na een fantastische wedstrijd op het veld van Zulte Waregem. Isaac Kiese Thelin scoorde maar liefst vier (!) doelpunten, hij komt mee op kop van het topschuttersklassement.

Waasland-Beveren begon ietwat aarzelend aan de partij. Na nog geen vijf minuten kreeg Nill De Pauw een enorme kans na een missertje achterin. De spits stiftte de bal echter over het doel van Davy Roef. Een handvol minuten later was het meteen raak voor geel-blauw. Nana Opoku Ampomah zag Ryota Morioka aan de rechterkant vrijstaan en speelde hem perfect aan. De Japanner zag Isaac Kiese Thelin inlopen en bood hem zijn vierde van het seizoen aan. Vlak voor het kwartier kon Peter Olayinka alleen op Roef gaan. Onze goalie kwam echter gepast uit en haalde de bal uit de voeten van de spits. Nog geen minuut later had hij een GE-WEL-DIG-E reflex in huis op een kopbal van Marvin Baudry. Hij moest zich in minuut zeventien toch gewonnen geven vanop elf meter. Van Driessche legde de bal op de stip na een trekfout van Jur Schryvers. Geel-blauw reageerde gepast. Bijna een copy-goal van de eerste, maar deze keer was Aleksandar Boljevic de aangever: 1-2 na twintig minuten. In minuut 36 profiteerde de meegekomen Erdin Demir van een aarzeling achterin. Hij werd bovendien neergetrokken in de zestien. De scheidsrechter nam het fluitje in de mond, maar blies niet. Een fase met een geurtje aan. Nog geen minuut later opnieuw stof tot discussie. Al is er volgens ons weinig discussiëren aan. Boljevic werd neergehaald in de zestien, opnieuw geen penalty volgens de ref. W-B kon met een kleine bonus thee drinken.

De supporters die te lang aan het napraten waren aan de toog, zullen er spijt van gehad hebben. Thelin prikte namelijk vlak na het fluitsignaal zijn derde van de avond binnen. De Zweed profiteerde optimaal van een missertje achterin bij Essevee. Tien minuten na rust werd het opnieuw spannend. De Pauw kwam naar binnen en trapte richting doel. Via het hoofd van Ibrahima Seck vloog de bal over Roef binnen: 2-3. “Spanning, daar hou ik niet van”, moet Ampomah gedacht hebben. De Ghanees ging doorjagen op keeper Nicola Leali, die trapte tegen Ampomah aan. De flankaanvaller profiteerde optimaal en deed de netten opnieuw trillen: 2-4. W-B speelde de wedstrijd volwassen uit en gaf niets meer weg. Integendeel, met drie doelpunten was Thelin nog niet tevreden. De honger naar nummer vier was groot. Boljevic stak een handje toe en legde de bal panklaar voor de Zweed na een schitterende actie. 2-5, een verrassende, maar oververdiende eindscore.

Opstelling Zulte Waregem: Leali, De Fauw, Baudry (82′ Leya Iseka), Derijck, De Pauw, Doumbia (59′ Kaya), De Sart, Hamalainen, Saponjic, Coopman, Olayinka

Opstelling W-B: Roef, Demir, Buatu, Boljevic (90′ Myny), Seck, Angban (70′ Cools), Ampomah (77′ Dierckx), Caufriez, Morioka, Schryvers, Thelin

Gele kaarten: Saponjic (30′), Demir (71′)