Go back

Waasland-Beveren haalt eerste zes op zes van het seizoen!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Onze Leeuwen hebben eindelijk kunnen bevestigen. Ze maakten een achterstand ongedaan tegen KV Kortrijk. Ibrahima Seck maakte de gelijkmaker, Ryota Morioka zorgde voor de drie punten.

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Het grootste gevaar viel te noteren in de eerste vijf minuten. Tuur Dierckx kreeg tot tweemaal toe een grote kans, maar vond de eerste keer Thomas Kaminski op z’n weg. De tweede maal besloot hij iets te overhaast en zijn schotje hobbelde naast. Voor het overige vielen enkel gele kaarten voor spelbederf te noteren bij de bezoekers.

De tweede helft begon, net als de eerste, met geel-blauw gevaar. Rudy Camacho probeerde het van heel ver. Kaminski stond aan de grond genageld, maar zag de schicht naast vliegen. Na tien minuten in de tweede helft kreeg W-B een zure counter te verwerken. Jur Schryvers gleed ongelukkig weg en Budkivskyi kon het openingsdoelpunt binnentikken. W-B werd opnieuw wakker. Twintig minuten voor affluiten kreeg het loon naar werken. Schryvers zag Ibrahima Seck inlopen en bood hem, met een perfecte voorzet, de gelijkmaker aan. Op hetzelfde elan gingen onze Leeuwen verder. Tien minuten voor tijd werd de kers op de taart gehaald. Ryota Morioka kopt, jawel, kopte geel-blauw op voorsprong. 2-1 en het zesde doelpunt van onze Japanner. Nadien zagen we nog een supersave van Davy Roef. De doelman trekt de supervorm door en houdt zo de drie punten op de Freethiel.

De eerste zes op zes van het seizoen voor W-B na een verdiende overwinning tegen KV Kortrijk. Zondag trekken we naar Sclessin voor een ontmoeting met Standard de Liege. Bedankt, supporters. Wederom waren jullie geweldig!

Opstelling W-B: Roef, Demir, Buatu, Boljevic, Seck, Cools (46′ Angban), Morioka, Schryvers (87′ Caufriez), Dierckx (56′ Ampomah), Camacho, Thelin

Opstelling KVK: Kaminski, Kovacevic, Rougeaux, Ajagun, Chevalier (72′ Kumordzi), Van der Bruggen (83′ Perbet), Budkivskyi, Azouni, Verboom, Atal, D’haene (81′ Kagé)