Go back

Waasland-Beveren – KV Kortrijk (25/10): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Morgenavond staat er sinds lang nog eens een thuiswedstrijd op het programma. Waasland-Beveren ontvangt om 20.30 uur de rood-witten uit Kortrijk. De wedstrijd wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Jan Boterberg.

Het is sinds de drie-nul overwinning tegen R. Antwerp FC geleden dat er nog gevoetbald werd op de Freethiel. Onze Leeuwen tankten afgelopen weekend echter wel vertrouwen in het Regenboogstadion na een klinkende 2-5 overwinning. Nu gaan de mannen van Philippe Clement op zoek naar de bevestiging, want die bleef na een overwinning telkens uit. Een eerste zes op zes van het seizoen is het doel.

Waasland-Beveren kwam KV Kortrijk al twaalf keer tegen. In de helft van die twaalf wedstrijden gingen de drie punten naar KVK. Geel-blauw kon al vier keer winnen tegen de Kerels. Afgelopen seizoen werden vier punten uit de twee confrontaties met de Kortrijkzanen gehaald. Op de Freethiel werd het 1-1, toen maakte Siebe Schrijvers vanop de stip de gelijkmaker. In Kortrijk werd met 1-2 gewonnen, Alessandro Cerigioni zorgde voor beide doelpunten.

KV Kortrijk staat momenteel op de dertiende stek in het klassement. Ze behaalden dit seizoen tien punten. Afgelopen weekend deelden ze de punten met KAA Gent. Hervé Kage dwong in extremis, met een heerlijke volley, een gelijkspel af. Onze Leeuwen hebben momenteel vijf punten meer en strandt daardoor op plaats acht. Indien er morgen een driepunter wordt gehaald, is er heel wat voeling met de top zes. De ploegen op plaatsen vier, vijf en zes hebben momenteel slechts drie punten meer.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Boljevic, Marquet, Mmaee, Seck, Ndiaye, Angban, Goblet, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Janssens