Go back

Stap Waasland-Beveren naar de overwinning

Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor onze fysieke én mentale gezondheid. Bewegen is goed voor je gewicht, bloeddruk, cholesterol, spieren en botten enzovoort, … En kent daarnaast ook een positief effect op onze geest. Door voldoende beweging voel je je o.a. beter in je vel, kan je je beter concentreren en slaap je beter.

Ook Waasland-Beveren draagt dit onderwerp een warm hart toe. In het leven van de spelers en de club nemen beweging en competitie immers een bijzondere plaats in. Dit delen we graag met onze supporters door deel te nemen aan een heuse stappenclash!

In samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s wordt de stadionactie ‘Trap het af!’ georganiseerd. Hierin dagen ze de supporters van Waasland-Beveren en Sporting Lokeren uit om zoveel mogelijk stappen te zetten. De club met de supporters die na één maand de meeste stappen hebben gezet, mag zich trots de winnaar van deze Wase derby noemen!

Een sportieve oproep dus aan alle supporters om Waasland-Beveren mee naar de overwinning te stappen!

“Meedoen, maar hoe?” vraag je enthousiast? Via de registratietool op www.10000stappen.be kan je je aansluiten bij de groep Waasland-Beveren om je stappen vanaf 22 oktober gedurende één maand te registeren.

De stappentool toont op een wereldkaart hoeveel kilometer elke club virtueel heeft afgelegd. De deelnemers bewandelen zo een route doorheen de geschiedenis van de clubs en het Belgisch voetbal. Mijlpalen zijn bijvoorbeeld mooie stadions in Europa waar belangrijke wedstrijden plaatsvonden. Ook via de Facebook-pagina van 10.000 stappen kan iedereen op de voet volgen welke club aan de leiding staat.

Meer info om je te registreren kan je hier op onze website terugvinden.

Waasland-Beveren geeft het goede voorbeeld!
Onze club zal gedurende 4 weken elke maandag een wandel- en bewegingssessie houden onder begeleiding van topcoach, Marc D’Hondt. Hij neemt jou mee in de sport- en recreatiezone van onze gemeente.

Wanneer?

maandag 23 oktober om 20.00 uur
maandag 30 oktober om 20.00 uur
maandag 6 november om 20.00 uur
maandag 13 november om 20.00 uur

Waar? 
Op de hoofdparking van de Freethiel, te bereiken via de Lindenlaan (parking Action). We verzamelen aan het grote logo aan de inkom van het stadion.

Wie?
Van jong tot oud.. Iedereen is welkom. Moedig je familieleden en vrienden aan om meer te bewegen!

Hoe?
Hoe kan je uw aantal stappen meten? Dat kan via een app of stappenteller. Meer info op de website van Gezond Leven, of klik hier.

Waasland-Beveren wil het engagement van zijn supporters ook belonen!

Deelnemers die mee stappen voor Waasland-Beveren maken kans op een gratis abonnement voor het komende voetbalseizoen, wedstrijdtickets, voetbalshirt, allerlei fanmateriaal en leuke gadgets! Één van de gelukkige stappers wint zelfs een heus eremoment met de spelers op het veld.

Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van beweging en hoe je een gezonde mix van bewegen, staan en zitten in je levensstijl kunt inbouwen? Op www.gezondleven.be lees je er alles over!