Go back

Waasland-Beveren verliest met 3-1 op Sclessin

Waasland-Beveren heeft op de dertiende speeldag van het seizoen met 3-1 verloren op het veld van Standard. De drie doelpunten van Standard vielen in de eerste helft. In de tweede helft kon Waasland-Beveren daar enkel een laat doelpunt van Thelin tegenover zetten. Dit doelpunt levert Isaac wel de Gouden Stier op.

Waasland-Beveren nam meteen de partij in handen. Na zes minuten ging Ryota Morioka op wandel door de centrale as van Standard, speelde de bal tot bij Nana Opoku Ampomah maar zijn plaatsbal ging ver naast. Morioka werd in deze fase gehinderd, maar Laforge zag er geen strafschop in. Standard kwam pas na elf minuten opzetten. Na een dubbele corner mocht Orlando Sa vrij inkoppen, maar zijn doelpoging ging een metertje naast. In de zestiende minuut werd Edmilson alleen voor doel gezet, Jur Schryvers ging hangen aan Edmilson Jr die uiteraard graag neer ging, penalty! Davy Roef stond oog in oog met Orlando Sa. Roef bevestigde zijn sterke vorm van de laatste weken en pakte de in de hoek getrapte penalty. Het bleef dus 0-0! Standard had ondertussen al het evenwicht hersteld zonder evenwel grote dreiging. Na 28 minuten was het dan toch raak voor de Rouches. Carlinhos werd op onze rechterflank vrijgespeeld die een gemeten voorzet gaf op het hoofd van Sa. De kopbal van Sa ging overhoeks binnen, 1-0. Standard was ontketend want nog geen minuut later kwam Paul-José Mpoku na een doorsteekpas van Razvan Marin oog in oog te staan met Davy Roef. Mpoku twijfelde niet en schoot de bal snoeihard in de hoek, 2-0. Nog was het niet gedaan voor Standard want na 41 minuten zette Pocognoli zich door op onze rechterflank en via een carambole werd de bal ongelukkig in eigen doel gedevieerd door Ibrahima Seck. De harde 3-0 ruststand was een feit.

Na de rust probeerde Waasland-Beveren aansluiting te zoeken maar de troepen van Sa Pinto stonden goed en zo kon Waasland-Beveren voor weinig dreiging zorgen. Pas na twintig minuten in de tweede helft kon W-B dreigen met twee schoten van Ampomah. Zijn eerste schot waaide hoog over, zijn tweede schot werd makkelijk gepakt door Ochoa. Een kwartier voor tijd werd Cavanda alleen voor doel gezet, maar twijfelde te lang waardoor Roef de bal nog uit Cavanda’s voeten kon plukken. Een minuut later stond Roef weer pal op een schot van Marin. Aan de overzijde ontfutselde Rudy Camacho de bal van de Luikse verdediging, maar zag zijn schot in de handen van Ochoa belanden. Standard ging nog op zoek naar een vierde treffer. Een mooi uitgespeelde counter van Standard belandde bij de ingevallen Valeriy Luchkevych maar zijn schot ging over het doel van Davy Roef. Waasland-Beveren kon in de slotminuten toch nog scoren met een kopbalgoal van Isaac Kiese Thelin. Voor Isaac zijn achtste van het seizoen en hierdoor de nieuwe Gouden Stier van de Jupiler Pro League wordt. Ei zo na werd het nog 3-2 maar deze keer ging zijn kopbal naast.

Na de eerste zes op zes van het seizoen, werd er vandaag dus verloren met 3-1 van Standard. Zaterdag 4 november ontvangen we Moeskroen op de Freethiel.

Opstelling Standard de Liège: Ochoa, Agbo, Pocognoli (63’ Fai), Marin (88’ Scholz), Edmilson Jr, Carlinhos, Luyindama, Cavanda, Laifis, Mpoku (82’ Luchkevych), Sa.

Opstelling W-B: Roef, Demir, Buatu, Boljevic (56’ Dierckx), Seck, Angban, Ampomah, Caufriez, Morioka (82’ Mmaee), Schryvers (75’ Caufriez), Thelin

Gele kaarten: 13’ Boljevic, 15’ Pocognoli, 16’ Schryvers, 26’ Angban, 39’ Camacho
Rode kaarten: Geen