Go back

Zulte Waregem – Waasland-Beveren (22/10): selectie en voorbeschouwing

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Onze Leeuwen sluiten zondagavond speeldag elf af tegen Zulte Waregem. De wedstrijd in het Regenboogstadion wordt afgetrapt om 20.00 uur. Bram Van Driessche zal de wedstrijd in goede banen proberen leiden.

Waasland-Beveren en Zulte Waregem speelden al twaalf keer tegen mekaar. Geel-blauw kon nog maar twee keer aan het langste eind trekken. In het seizoen 2015-2016 werd op de Freethiel met 2-1 gewonnen, één jaar eerder gingen onze Leeuwen met 1-4 winnen in het Regenboogstadion. Afgelopen seizoen haalde geel-blauw slechts één op zes tegen Essevee. De thuiswedstrijd op de Freethiel eindigde op 0-2 in het voordeel van de bezoekers. Aan de Gaverbeek werd het 1-1, Zinho Gano zette tien minuten voor rust de eindstand al op het bord. Zulte Waregem was al na vier minuten op voorsprong gekomen via Mbaye Leye. Beide spitsen spelen nu niet meer voor hun toenmalige broodheer.

Zulte Waregem pakte de laatste twee speeldagen geen enkel punt en kreeg telkens drie doelpunten tegen. Zowel Lokeren en als Antwerp scoorden driemaal tegen de mannen van Franky Dury. Essevee valt momenteel net uit de top zes met zestien punten uit tien wedstrijden. Waasland-Beveren staat momenteel één plaatsje lager gerangschikt en heeft vier punten minder. Geel-blauw tracht het kloofje van vier punten wat te dichten, dan is een driepunter de enige optie.

Philippe Clement heeft na de jongste wedstrijd op AA Gent heel wat defensieve zorgen. Laurent Jans was reeds geblesseerd. In de ziekenboeg krijgt hij nu het gezelschap van verdediger Valtteri Moren. Hij kampt met een letsel aan de voetzoolspier en is enkele weken onbeschikbaar. Rudy Camacho zit één schorsingsdag uit tegen Zulte Waregem.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Boljevic, Marquet, Mmaee, Seck, Ndiaye, Angban, Goblet, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Thelin, Janssens