Go back

Bekerkampioenen in the picture op 25/11 tijdens oud-spelersevent

tekst: Martijn De Jonge | afbeelding: Martijn De Jonge

Beste sportvrienden

“KSK Beveren verslaat Sporting Charleroi op de Heizel met 2-0”, “KSK Beveren wint zijn eerste nationale beker”; het zijn maar enkele krantenkoppen die verschenen in 1978 na de fantastische bekercampagne die met winst werd afgerond. Veertig jaar na deze prachtprestaties willen we de helden van weleer nogmaals eren. Zij verdienen dat omdat ze mee Beveren op de kaart hebben gezet. Hoe kunnen we dat beter doen dan met een oud-spelersevent op de wedstrijd tegen de tegenstander van toen: Sporting Charleroi?

Begin dit seizoen bracht Waasland-Beveren reeds een retroshirt uit gebaseerd op het legendarische shirt dat gedragen werd tijdens de succesvolle bekercampagne. De verkoop van het shirt was een erg groot succes, maar het smaakt naar meer. Ze verdienen ook nog meer aandacht, dat verdienen alle oud-spelers van geel-blauw. Alle oud-spelers die ooit aan onze club(s) verbonden waren kregen een uitnodiging om de wedstrijd bij te wonen tegen Charleroi. Velen van onze , en uiteraard jullie, helden gingen hier met plezier op in en zo verwachten wij de grootste schare oud-spelers ooit samen op de Freethiel te bewonderen.

Voor de gouden generatie die ons de eerste beker schonk gaan wij graag nog een stap verder en daarom zullen wij voor de wedstrijd op het veld hulde brengen aan deze historische ploeg en de veertigste verjaardag van deze schitterende gebeurtenis.

Waasland-Beveren wil iedereen die onze club gemaakt heeft tot wat ze op vandaag is in de bloemetjes zetten. Zo hadden we tegen Lokeren al de sfeeractie en happy hour voor de fans; onze nieuwe supporters werden uitgenodigd tijdens de Schools Day. Bovendien verwelkomen we binnenkort opnieuw alle vrouwen op de Freethiel tijdens de Ladies Night. Tegen Charleroi zijn de schijnwerpers echter nog eens vol gericht op alle Leeuwen die ooit in de prachtige geel-blauwe kleuren te bewonderen waren.

Mogen wij vragen aan jullie, fans, om massaal onze oud-spelers te komen aanmoedigen tijdens de wedstrijd op 25/11 tegen Charleroi voor een avond vol nostalgie en glorie! Jullie worden alvast verwelkomd door onze speaker Julien Bal!