Go back

Club Brugge – Waasland-Beveren (19/11): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren werkt dit weekend de laatste speeldag van de heenronde van de Jupiler Pro League 2017-2018 af. Onze Leeuwen spelen in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge, ex-club van onze hoofdtrainer Philippe Clement. Scheidsrechter Wim Smet zal de wedstrijd om 18.00 uur op gang blazen.

Waasland-Beveren en Club Brugge speelden reeds tien keer tegen mekaar. Nog nooit werden de punten verdeeld met blauw-zwart. Onze Leeuwen trokken tweemaal aan het langste eind. De laatste overwinning dateert van 9 september 2016, toen wonnen onze Leeuwen met 1-0 op de Freethiel. De laatste keer dat er werd gestunt in Brugge was op tweede kerstdag in 2013. W-B won dan met 1-2.

Club Brugge is voor een blij weerzien voor onze trainer Philippe Clement. Onze oefenmeester spendeerde heel wat jaren op Olympia, zowel als speler als als assistent-trainer. De Bruggelingen bekleden momenteel de eerste plaats, W-B staat vijfde in het klassement. Voor beide ploegen is dat een mooi resultaat momenteel. Voor Brugge is het geleden van december 2015 dat ze in eigen huis verloren. Het is nu aan W-B om deze statistiek naar de vuilbak te verwijzen.

Philippe Clement kan rekenen op een nagenoeg volledig fitte kern. Voor Ronnie Schwartz en Floriano Vanzo, die beide voorzichtig af en toe met de groep meetrainen, is een selectie nog te vroeg.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Mmaee, Seck, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Thelin, Geentjens