Go back

Joachim Van Damme tekent nu officieel contract op de Freethiel

tekst en foto: Martijn De Jonge

Joachim Van Damme (°23/08/1991) tekent zijn contract op de Freethiel. Hij deed dat tot 2020, met een optie op een extra jaar. De middenvelder zal vanaf zondag aansluiten bij de groep op training. Hij is echter pas speelgerechtigd, in zowel oefen- als competitiewedstrijden, vanaf 29 januari 2018.

De club is ervan overtuigd dat Van Damme, met zijn ervaring op het hoogste niveau, iedere speler in de kern wat kan bijbrengen. Voorzitter Dirk Huyck: “Hij is jong én Belgisch, dat is waar wij naartoe willen. Toch heeft hij al een bagage ervaring op het hoogste niveau. In zijn jongste periode bij Mechelen haalde hij een erg hoog niveau. We weten dat Joachim in de fout ging, maar dat beseft hij zelf ook. We zijn er allemaal van overtuigd dat het hier voor hem dé ideale plaats is om die moeilijke periode af te sluiten en zich opnieuw te bewijzen.” 

Joachim Van Damme genoot zijn jeugdopleiding bij KSK Beveren. In het seizoen 2008-2009 speelde hij zijn eerste twee competitiewedstrijden voor de hoofdmacht van SKB. Nadien maakte hij ook mee de overstap naar Waasland-Beveren. Hij speelde 62 wedstrijden tussen 2010 en 2012. Nadien maakte hij de overstap naar KV Mechelen, waar hij ook bleef tot 2016. In totaal speelde Van Damme 70 wedstrijden voor Malinwa.

Succes, Joachim!