Go back

Supporters W-B winnen Wase stappenderby

De supporters van voetbalclub Waasland-Beveren mogen zich de trotse winnaar van de stadionactie ‘Trap het af’ noemen. Tijdens een heuse stappenclash streden ze gedurende één maand tegen Sporting Lokeren. Doel van de actie? De supporters zoveel mogelijk stappen laten zetten en aanzetten tot meer bewegen. De deelnemers herbeleefden op die manier gloriemomenten van hun clubs terwijl ze een route bewandelden doorheen de Belgische voetbalgeschiedenis.

De stadionactie ‘Trap het af’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s met steun van de Vlaamse overheid. De campagne doet beroep op de competitiegeest en het kameraadschap van de Vlaamse voetbalsupporters om het belang van bewegen op een ludieke manier in de aandacht te brengen.

Waasland-Beveren zet beste beentje voor

Voetbalclubs Waasland-Beveren en Sporting Lokeren motiveerden hun supporters van 22 oktober tot 22 november 2017 om zoveel mogelijk te bewegen. Na één maand kan de eindstand opgemaakt worden. Met meer dan 10 miljoen stappen mag Waasland-Beveren zich de trotse winnaar van de stappenderby noemen.

“Het is fantastisch om te merken dat we als club mensen op de been krijgen. We zijn een voetbalclub, dus iedere overwinning is mooi, zowel naast als op het veld. Dat die overwinning tegen de buren van Lokeren is, smaakt natuurlijk extra zoet, dat zal ik niet ontkennen. De overwinning in de stappenclash mag echter geen eindpunt zijn. We blijven verdergaan op dit elan, we blijven bewegen en werken aan een goede gezondheid,” aldus Valy Van de Merlen, community manager van Waasland-Beveren.

Belang van beweging

Tijdens de thuiswedstrijden stonden de twee voetbalstadions volledig in het teken van de actie. Via foto’s en filmpjes van bekende clubleden maakten de clubs de supporters warm om in actie te schieten en organiseerden ook wandelingen waar supporters en bekende clubleden samen richting overwinning stapten.

Glorieuze dagen van club herbeleven

Deelnemers hielden een online stappendagboek bij op www.10000stappen.be. Via de  stappentool bewandelden ze virtueel een route doorheen de voetbalgeschiedenis van hun club. Zo eindigde Sporting Lokeren in het Estádio da Luz (stadion van het licht) in Portugal, waar Portugese trots Benfica zijn thuiswedstrijden speelt. In 1983 streed Lokeren tegen deze ploeg voor de UEFA-Cup.

Waasland-Beveren trotseerde één mijlpaal meer en eindigde in het Vasil Levski National Stadium. Hier blikten supporters terug op de indrukwekkende wedstrijden die SK Beveren tegen het Bulgaarse Levski Sofia speelde in de eerste ronde van de UEFA-Cup 2004/2005. SK Beveren won over twee wedstrijden van de Bulgaarse recordkampioen (2-1) en plaatste zich zo voor de poulefase. Een unieke prestatie!

Beloning voor actieve supporters

Tijdens onze volgende thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi op 25/11/17, zal er tijdens de rust van de wedstrijd een prijsuitreiking plaatsvinden voor één supporter die mee stapte in dit project. Hij of zij zal zo snel mogelijk gecontacteerd worden. Ook andere deelnemers maken kans op een leuke prijs. De namen van de andere negen winnaars zullen getoond worden op het scorebord gedurende de hele wedstrijd. Na de wedstrijd zullen we de namen ook nog eens vermelden op onze Communitypagina op Facebook (W-B Community). Elke deelnemer van de stappenclash maakte dus kans op wedstrijdtickets, een gesigneerd voetbalshirt, fan materiaal en allerlei leuke gadgets. Deze winnaars kunnen hun prijs afhalen op het secretariaat na afspraak (valy@waasland-beveren.be).

Over Vlaams Instituut Gezond Leven vzw 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven is een erkende partnerorganisatie die het Vlaamse beleid inzake gezondheidsbevordering en ziektepreventie ondersteunt. Meer concreet zijn we expert in algemene gezondheidsbevordering; gezonde voeding, beweging, sedentair gedrag en ondervoeding; tabak (in consortium met Stichting tegen Kanker, Kom op tegen Kanker en VRGT), algemene Logo-ondersteuning (in consortium met de Vlaamse Logo’s) en Gezondheid en Milieu (in consortium met PIH en VITO).

Voor meer info

Sanne Henderyckx (Communicatiemedewerker Vlaams Instituut Gezond Leven)
sanne.henderyckx@gezondleven.be
02/422.49.30 – 0498/25.92.61
www.gezondleven.be