Go back

Valtteri Moren blijft langer op de Freethiel

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Valtteri Moren (°15/06/1991) heeft zonet zijn contract op de Freethiel verlengd. De Fin ondertekende een contract tot 2020. Na Aleksandar Boljevic is Moren de tweede speler die bijtekent bij Waasland-Beveren.

Moren streek in 2015 neer op de Freethiel. De Finse centrale verdediger werd toen weggehaald bij HJK Helsinki. In zijn eerste seizoen speelde hij elf wedstrijden in de competitie en drie in de play-offs. Afgelopen seizoen kwam hij twaalf keer in actie in geel en blauw. In de play-offs speelde hij deze keer acht partijen. Tegen Standard de Liège kon hij zelfs zijn eerste doelpunt in geel-blauwe loondienst meepikken met een harde kopbal. Hij zorgde mede daardoor voor de eerste overwinning ooit van W-B tegen de Rouches.

Het contract van Moren liep tot 30 juni 2018, maar daar worden nu dus twee seizoenen aan toegevoegd. De club is heel tevreden dat Moren zijn verblijf op de Freethiel verlengt. Hij is, ook onder de vleugels van Philippe Clement, uitgegroeid tot een sterkhouder en steunpilaar in deze ploeg. Valtteri Moren voelt zich ook heel erg thuis op de Freethiel, dat kon je al lezen in de editie november van het W-B Magazine.

We wensen Valtteri heel veel succes!