Go back

W-B bereikt Sofia: 4e tussenstop van de stappenclash

Beste supporters, jullie hebben zéér straf gestapt! Na 25000km komen we aan bij de 4e tussenstop. Wat hebben Metallica, Madonna en Rammstein gemeen? Juist, ze speelden een van hun meest memorabele concerten in het Vasil Levski National stadium. De thuisbasis van Bulgaarse voetbalclub Levski Sofia staat dan ook bekend om zijn multifunctionele karakter. Niet gek, want het stadion licht middenin het centrum van hoofdstad Sofia. Ook SK Beveren speelde in dit stadion een wedstrijd tegen de Bulgaarse recordkampioen Levski Sofia, meer bepaald tijdens de eerste ronde van de UEFA Cup in 2004.

Onder leiding van onze sterke Ivorianen bleek Vaduz (Lichtenstein) een hapje in de voorronde van de UEFA-cup waardoor SK Beveren mocht deelnemen aan de eerste ronde. Daar stond SK Beveren oog in oog met de Bulgaarse recordkampioen Levski Sofia. In Sofia werd het in een helse sfeer 1-1. Moussa Sanogo knalde via de deklat twee minuten na het openingsdoelpunt de gelijkmaker op het bord. Op de Freethiel zette Ivoriaan Marco Né Beveren op voorsprong. Dit bleek voldoende voor SK Beveren om te mogen deelnemen aan de groepsfase. Groot feest op de Freethiel dus!

Nog één dagje stappen voor de Wase stappenderby, komaan leeuwen!