Go back

W-B duikt opnieuw de top zes binnen na 2-0 overwinning

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Onze Leeuwen wonnen met 2-0 van Excel Mouscron. Ryota Morioka opende de score, Nana Opoku Ampomah zette de dubbele voorsprong op het bord. W-B duikt opnieuw de top vijf binnen nu.

W-B begon scherp aan de partij. Na amper drie minuten kwam Nana Opoku Ampomah goed naar binnen. Zijn schot was goed op doel, maar doelman Logan Bailly reageerde scherp. In minuut 25 was het wel raak. Erdin Demir dwaalde de linkerflank af en zette perfect voor. Ryota Morioka knikte opnieuw de bal tegen de netten: 1-0.  Vlak voor het halfuur was het weer Ampomah die naar binnen sneed, maar deze keer zoefde zijn knal naast het kruis. 1-0 was de ruststand.

Na de koffie begon W-B opnieuw heel vurig. Na nog geen twee minuten kwam Aleksandar Boljevic tot een schot. Opnieuw vond hij de vuisten van Bailly op z’n weg. Op het uur verdubbelde geel-blauw de voorsprong. De manier waarop kan je alleen maar prachtig noemen. Demir en Boljevic zetten een knappe combinatie op. De linksachter vond nadien Ampomah en die knalde in één tijd binnen. Twintig minuten voor tijd toverde Bailly nog een knappe redding uit zijn handschoenen op een schot van captain Ibra Seck. Negen minuten voor tijd zag Davy Roef een vrije trap van Govea tegen de staak vliegen. Ook hij speelde opnieuw een goeie partij. Een clean sheet is wat hij verdient. Onze Leeuwen speelden de wedstrijd volwassen uit en wonnen verdiend met 2-0.

Opstelling W-B: Roef, Demir, Buatu, Boljevic, Seck, Angban, Jans (88’ Caufriez), Ampomah (78’ Dierckx), Morioka (92’ Myny), Camacho, Thelin

Opstelling Moeskroen: Bailly, De Medina, Govea, Olinga, Bolingi, Mohamed, Awoniyi, Gulan, Nkaka, Vojvoda, Godeau

Gele kaarten: 9’ Camacho, 39’ Ampomah, 80’ Angban, 86’ Gulan