Go back

W-B gaat met de billen bloot in Brugge

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen in het Jan Breydelstadion. Club Brugge won met 3-0. De Bruggelingen kwamen vlak voor de pauze op voorsprong via Ruud Vormer. Meteen na de rust verdubbelde Dion Cools de score voor blauw-zwart. Tien minuten voor tijd legde Hans Vanaken de 3-0 eindstand vast.

De wedstrijd begon aarzelend aan beide kanten, maar bijgevolg evenwichtig. Na 13 minuten viel het eerste schot tussen de palen te noteren. Anthony Limbombe zag Davy Roef goed naar de hoek gaan op zijn lage schuiver. Nog geen minuut later kwam W-B ook voor het eerst piepen. Ryota Morioka zag Isaac Kiese Thelin vrijstaan. Die legde af naar Nana Opoku Ampomah, maar hij besloot onbesuisd over. Net voorbij het kwartier kon Brandon Mechele Thelin verhinderen zijn negende doelpunt te prikken. In minuut 21 en 23 gingen de spotlights op scheidsrechter Wim Smet. Eerst werd Morioka OVERDUIDELIJK neergehaald in de zestien: geen penalty. Minuten later zette Aleksandar Boljevic de bal voor de kooi, maar raakte daarbij de hand van een Bruggeling; opnieuw geen elfmeter volgens Smet. Schandalig. Nadien toonden de geel-blauw verdedigers zich heel secuur op enkele stilstaande fases, maar zonder al te veel dreiging. Vijf minuten voor de rust was het echter wel raak. Ruud Vormer verwerkte de voorzet van de linkerflank met een halve omhaal voorbij Davy Roef: 1-0. Meteen het laatste wapenfeit voor de koffie.

Na de rust begon de thuisploeg het felst aan de partij. Abdoulay Diaby knalde nog geen minuut na rust tegen de dwarsligger, één minuut later zag Vanaken Dion Cools inlopen en bood hem de 2-0 aan. Geen ideale start van de tweede periode. Vlak na de 2-0 moest Roef opnieuw aan de bak op een schot van Jelle Vossen na dom balverlies op het middenveld. Tien minuten na rust nam Brugge een snelle vrije trap, opnieuw een heel licht toegekende. Uiteindelijk vond Vossen Diaby aan de andere kant, die sneed naar binnen, maar trof de binnenkant van de linkerstaak. In minuut 56 zwiepte Jans de bal voor doel. Doelman Guillaume Hubert kwam onbesuisd uit en maaide Thelin omver; opnieuw geen strafschop. In diezelfde fase kon Ibrahima Seck wel tot koppen komen. Brandon Mechele maaide de bal voor de lijn weg. Tijd voor Tuur Dierckx, dacht trainer Philippe Clement op het uur. Ook voor hem was het opnieuw een beetje thuiskomen in Jan Breydel. Roef toonde zich in minuut 65 ook opnieuw heel attent op een deviatie van Vossen. Met nog twintig minuten op de klok werd W-B nog eens gevaarlijk. Een knappe doorsteekpass van Thelin kon bijna door Morioka richting doel verlengd worden, Mechele reageerde echter net op tijd voor de thuisploeg. In minuut 83 was het opnieuw raak. Vanaken kon de 3-0 binnenwerken na een goeie actie van Wesley Moraes, te simpel toch wel. W-B kon nadien niet meer dreigen, de 3-0 bleef op het bord.

Volgende week speelt W-B opnieuw op de Freethiel. De wedstrijd tegen Sporting Charleroi wordt zaterdagavond om 20.30 uur gespeeld. Supporters op post!

Opstelling Club Brugge: Hubert, Poulain, Vossen (72′ Clasie), Diaby (70′ Wesley), Limbombe, Vanaken (86′ Dennis), Cools, Denswil, Vormer, Nakamba, Mechele

Opstelling Waasland-Beveren: Roef, Demir, Moren, Buatu, Boljevic (67′ Caufriez), Seck, Angban, Jans, Ampomah (60′ Dierckx), Morioka, Thelin

Gele kaarten: 16′ Angban, 32′ Vanaken