Go back

W-B verliest met 0-2 van Sporting Charleroi

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen van viceleider Sporting Charleroi. De bezoekers kwamen vooral verdedigen en loerden op de counter. Die tactiek wierp echter haar vruchten af, het werd 0-2.

W-B begon met overwicht aan de wedstrijd. Veel balbezit voor de thuisploeg, maar te weinig diepgang. In minuut negen schoot Nana Opoku Ampomah de eerste bal tussen de palen, te makkelijk voor Nicolas Penneteau. Veel goede wil, maar evenveel slordigheden zorgden ervoor dat W-B in de laatste zone van het veld ongevaarlijk bleef. In minuut 23 was de mooiste aanval van de eerste helft op de mat te zien. Mooie samenspel eindigde op het hoofd van Ryota Morioka, maar zijn listig kopballetje ging voorlangs. Vlak voor rust was er nog een dubbele kans waarbij Morioka een bijna niet-te-missen kans toch nog de nek omwrong. Jammer, rusten bij 0-0.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. De viceleider die loerde op de counter, maar geel-blauw liet komen. Na tien minuten in de tweede helft was er echter voor het eerst opschudding aan de kooi van Davy Roef. De bal eindigde gelukkig naast hem op de staak. Na het uur was het echter wel raak. Een dekkingsfout op hoekschop zorgde ervoor dat Gaetan Hendrickx de bal binnen kon verwerken: 0-1. Verdiend kon je het niet echt noemen, onverdiend ook niet. Met nog een kwartier op de klok liet Victorien Angban de bal ongewild liggen. Hij liet zo Reizaei alleen op Roef afgaan en die maakte het ook af. Onze Leeuwen bleven knokken, maar konden niet tot scoren komen. Nganga kreeg vijf minuten voor tijd nog zijn tweede gele karton na voortdurend tijdgewin.

Woensdag opnieuw een wedstrijd op de Freethiel. Waasland-Beveren ontvangt KAS Eupen om 20.30 uur voor de Croky Cup. Supporters op post!

Opstelling W-B: Roef, Demir, Moren, Camacho, Jans, Angban (90′ Myny), Seck, Morioka, Ampomah, Thelin (75′ Mmaee), Dierckx (86′ Boljevic)

Opstelling Charleroi: Penneteau, Marinos, Martos, Dessoleil, Nganga, Fall (72′ Diandy), Hendrickx, Benavente (87′ Zajkov), Ilaimaharitra, Nurio (82′ Saglik), Rezaei

Gele kaarten: 5′ Thelin, 12′ Nganga, 76′ Nurio, 85′ Nganga

Rode kaarten: 85′ Nganga (tweemaal geel)

Doelpunten: 64′ Hendrickx, 77′ Reizeia