Go back

W-B wint vlot van KAS Eupen en bekert verder

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Croky Cup. Geel-blauw won overtuigend met 2-0 van KAS Eupen. W-B domineerde de hele partij, maar enkel Ryota Morioka en Nana Opoku Ampomah konden tot scoren komen.

W-B begon heel sterk aan de partij. Veel dominantie, veel balbezit, maar open kansen bleven uit. In minuut twintig was het echter wel raak. Morioka zette W-B verdiend op voorsprong. Hij verlenngde de voorzet van Demir prachtig over Niasse. Knap doelpunt, 1-0! Daarna volgde veel goede wil en enkele schoten van afstand. W-B probeerde te voetballen, maar werd telkens foutief afgestopt door de Eupense spelers. Scheidsrechter Alen trok slechts tweemaal een geel karton, terwijl het dubbele zelfs niet heel raar zou zijn. Dat ‘wij willen voetballen’ tijdens de rust door de stadionboxen gierde, was geen grote verrassing.

Na de koffie kwamen de bezoekers iets meer opzetten, maar in de problemen kwamen onze Leeuwen nooit. Integendeel, we zagen hetzelfde spelbeeld. Opnieuw ontbrak de laatste goede pass echter, waardoor het spannend bleef tot een kwartier voor het einde. Aleksandar Boljevic zette toen strak voor en via Ryan Mmaee kon Ampomah de voorsprong verdubbelen. Vlak voor het einde pakte Jonathan Buatu Mananga nog rood. Hard verdict van de scheids, lichte rode kaart.

Morgen na de wedstrijd Zulte Waregem – Club Brugge ontdekken we wie de tegenstander wordt van W-B in de kwartfinales van de Croky Cup.