Go back

Waasland-Beveren bereikt Highbury

De volgende tussenstop met 10000 stappen is dit weekend bereikt! We bezoeken het Londense Highbury waar Beveren in het voetbalseizoen van 1970-71 Arsenal trotseerde tijdens de Jaarbeursstedenbeker. Hieronder zie je een foto van Lukas Poklepovic die een penalty stopt van Arsenalspeler Peter Storey.

 
Arsenal speelt sinds 1919 onafgebroken voetbal op het hoogste Engelse niveau en is daarmee recordhouder. Ook in hun nieuw stadion moest de voetbalgekte volgen. In het Emirates stadium is plaats voor maar liefst 60.338 voetbalfans. Echte supporters van de club noemen het stadion Ashburton Grove, naar de naam van de straat waarin het stadion gelegen is. Niet alleen voetballers en supporters zijn er kind aan huis, ook muziekfans kennen Ashburton Grove. Bands al Coldplay speelden er al legendarische concerten en verkochten het stadion meerdere keren uit.