Go back

Waasland-Beveren – KAS Eupen (29/11/2017, Croky Cup): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt morgenavond de 1/8ste finales van de Beker van België, de Croky Cup. De tegenstander is KAS Eupen, de aftrap op de Freethiel is voorzien om 20.30 uur. Scheidsrechter Wesley Alen zal de wedstrijd in goede banen leiden.

De combinatie Waasland-Beveren – KAS Eupen ligt deze club wel. In negen confrontaties kon er zeven keer gewonnen worden, nooit eerder werden de punten verdeeld. Afgelopen seizoen verloor W-B geen enkel punt tegen de Oostkantonners. Thuis werd met 4-2 gewonnen, in Eupen zorgde Olivier Myny met twee doelpunten voor een 0-2 overwinning. Nog niet heel erg lang geleden, op 9 september, kwamen de Panda’s al naar de Freethiel spelen voor de competitie. Onze Leeuwen wonnen heel overtuigend met 5-1. De doelpunten kwamen van Ibrahima Seck, Ryota Morioka (2x), Isaac Kiese Thelin en Ryan Mmaee. Op 26 december om 14.30 uur speelt Waasland-Beveren de terugwedstrijd voor de competitie in het Kehrwegstadion.

W-B is heel ambitieus in deze bekercompetitie. Trainer Philippe Clement sprak het voor het seizoen én op de fandag al uit dat hij stiekem droomt van een succesvol parcours. Dat er vol voor een ticket naar de volgende ronde wordt gegaan, moet dus niet in de verf worden gezet. Uiteraard hopen onze spelers om opnieuw op een geweldige achterban te kunnen rekenen.

Je kan morgen op het secretariaat terecht tot 15.00 uur. Vanaf 19.00 uur zijn de loketten opnieuw geopend. Blokken A, B, C, D (bezoekers) en E zijn geopend. Bovendien kan je ook terecht in de binnenseats boven het Themacafé.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Mmaee, Seck, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Geentjens