Go back

Waasland-Beveren – R. Excel Mouscron (4/11): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt zaterdag de laatste thuiswedstrijd van de heenronde in de Jupiler Pro League 2017-2018. De wedstrijd tegen Excel Mouscron wordt afgetrapt om 20.30 uur op de Freethiel. Scheidsrechter Bert Put is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Geel-blauw kan een positieve balans voorleggen tegen de Henegouwers. W-B en Moeskroen speelden al acht keer tegen mekaar. De rood-witten konden enkel de allereerste confrontatie naar zich toe trekken. Onze Leeuwen trokken al vier keer aan het langste eind. Drie keer eindigde de wedstrijd dus onbeslist. Vorig seizoen haalde Waasland-Beveren vier op zes tegen L’Excel. Thuis op de Freethiel stond na negentig minuten nog steeds de brilscore op het bord. In Henegouwen won W-B met 1-2 op speeldag 27, het betekende ook de definitieve redding. Rudy Camacho zorgde daar vanop elf meter voor de gelijkmaker op slag van rust. Steeven Langil besliste met een klasseflits de partij in het Wase voordeel.

Vorig seizoen stond deze partij bekend als ‘degradatietopper’. Momenteel liggen de kaarten iets anders. Beide ploeg werden al seizoensrevelaties genoemd en staan garant voor aanvallend voetbal. De bezoekers staan momenteel op de zevende plaats in het klassement. Ze haalden negentien punten uit dertien wedstrijden. Waasland-Beveren staat twee plaatsjes lager geklasseerd met één puntje minder. We kunnen dus spreken van een ‘zespuntenwedstrijd’. Een ding staat vast: de winnaar kan een geweldige zaak doen in het klassement.

Trainer Philippe Clement kan in vergelijking met de afgelopen speeldag op Standard de Liège opnieuw beroep op dezelfde kern spelers, aangevuld met Laurent Jans. De Luxemburger kan voor het eerst sinds de vorige interlandbreak opnieuw aanspraak maken op een selectie. Voor Valtteri Moren komt deze wedstrijd nog te vroeg. Hij hoopt aan te sluiten in de loop van volgende week.