Go back

Waasland-Beveren – Sporting Charleroi (25/11): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Zaterdagavond werkt Waasland-Beveren speeldag zestien van de Jupiler Pro League af. Om 20.30 wordt wedstrijd tegen Sporting Charleroi afgetrapt op de Freethiel. Scheidsrechter Bram Van Driessche is de man met de fluit.

Tijd voor de terugronde. Waasland-Beveren sluit de heenronde ’17-’18 op een mooie zevende stek. Dat is een heel mooi resultaat, maar als je alles in rekening brengt kon dat misschien enkele stekken hoger zijn. Sporting Charleroi staat momenteel op een mooie tweede plek na de eerste helft van het seizoen. Dat is zeker onverwacht, maar zeker niet onverdiend. De Carolo’s hebben wederom een sterk team op de mat.

Onze Leeuwen speelden in de heenwedstrijd 2-2 gelijk in het Stade du Pays. De doelpunten van geel en blauw vielen in minuut 87 en 92, wat toch wel een stunt kan genoemd worden. Door dat punt te pakken in Henegouwen, doet W-B al beter dan vorig jaar. Toen werd met 0-1 verloren op de Freethiel en met 1-0 verloren in Charleroi. Natuurlijk strijden onze Leeuwen voor een vier op zes tegen de Zebra’s dit seizoen. In 16 confrontaties met zwart-wit kon Waasland-Beveren nog maar drie keer aan het langste eind trekken. Zeven keer werden de punten reeds verdeeld.

Vorig weekend botste W-B na de koffie op een heel sterk Club Brugge en verloor met 3-0. Over de omstandigheden wordt nu niet meer gepraat, we gaan met de neuzen in dezelfde richting, recht vooruit! Onze tegenstander van zaterdag kon de punten thuishouden tegen KV Mechelen en won met 2-0. Rezaei kon tweemaal scoren, hij zal extra in de gaten gehouden worden.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Mmaee, Seck, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Geentjens