Go back

DIPLOMA-UITREIKING “PLAYING FOR SUCCESS”

Tekst & Foto: Valy Van de Merlen

Woensdagnamiddag vond in de Business Club van het Freethielstadion de diploma-uitreiking van Playing for Success plaats. De 11 leerlingen uit vijf verschillende Beverse & Sint-Niklase scholen kregen hun diploma uitgereikt nadat ze het PfS-traject hadden doorlopen op de Freethiel, onder leiding van onze drie fantastische coaches Sedef, Aydan en Joyce. De diploma’s werden onder het toeziend oog van ouders en leerkrachten overhandigd door onze Communitymanager Valy Van de Merlen.

Naast hun Playing for Success-diploma kregen de kinderen als dank voor hun goede inzet en motivatie ook enkele aandenkens mee naar huis, waaronder een originele W-B kaft, sleutelhanger en nog wat snoepgoed. Eind februari start een nieuw traject van acht weken met nieuwe leerlingen.

Playing for Success is een overkoepelend project dat leerlingen met schoolachterstand in een stimulerende leeromgeving buiten school samenbrengt om vaardigheden in te oefenen waar ze op school minder positieve ervaringen mee hebben gehad (wat kan leiden tot wiskundeangst, examenvrees, schoolangst…). De deelname van Waasland-Beveren aan het project kadert binnen een ruimere sociaal-maatschappelijke werking van onze club.

Tijdens het traject krijgt elke deelnemer een intensief programma, waarin hiaten in o.a. Nederlands, wiskunde en ICT weggewerkt worden. Op natuurlijke wijze worden de jongeren gestimuleerd en doen ze positieve leerervaringen op, wat hun houding t.o.v. leren en hun motivatie om te leren vergroot. Het traject geeft hen ook een hoger gevoel van zelfwaarde en heeft een positief effect op hun zelfvertrouwen. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Playing for Success.

Enkele sfeerfoto’s kan u hieronder bekijken: