Go back

KAS Eupen – Waasland-Beveren (26/12): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren werkt dinsdagnamiddag de laatste wedstrijd van 2017 af in het Kehrwegstadion. De aftrap is voorzien om 14.30 uur. Nicolas Laforge is de man die de wedstrijd in goede banen probeert te leiden.

Waasland-Beveren speelt dinsdag voor de derde keer dit seizoen al tegen KAS Eupen. Onze Leeuwen haalden het in de heenmatch met 5-1 van de Panda’s; in de 1/8ste finales van de beker werd met 2-0 gewonnen van de zwart-witten. Eupen is momenteel de Rode Lantaarn van de Jupiler Pro League en behaalde dertien punten. W-B staat op de negende stek met 25 punten. Mits een overwinning kan geel-blauw de voorsprong uitdiepen tot vijftien punten.

In totaal is het de elfde wedstrijd tussen W-B en Eupen. Waasland-Beveren kon daarvan acht keer de drie punten pakken. Nog nooit werden de punten verdeeld tussen beide ploegen. W-B kan dus knappe statistieken voorleggen tegen de Panda’s. Afgelopen vrijdag verloor W-B met 1-3 van KV Oostende; Eupen verloor met het kleinste verschil van RSC Anderlecht.

Laurent Jans geraakt fit voor deze wedstrijd, hij zit in extremis in de selectie. Valtteri Moren niet, zijn volgende wedstrijd zal pas voor 2018 zijn. Victorien Angban zit zijn tweede van drie schorsingsdagen uit.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Boljevic, Seck, Ndiaye, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Nys, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Janssens