Go back

KRC Genk – Waasland-Beveren (13/12): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Morgenavond speelt Waasland-Beveren op het veld van KRC Genk de kwartfinale van de Croky Cup. Geel-blauw en Genk strijden in één wedstrijd om het ticket naar de halve finales van de Beker van België. De wedstrijd wordt om 20.00 uur op gang gefloten door scheidsrechter Nathan Verboomen.

W-B en Genk staan morgen voor de vijftiende keer tegenover mekaar. Onze Leeuwen konden van al die confrontaties nog maar één keer winnen, dat was op 23 februari 2014. Toen werd met 0-2 gewonnen in de, toen nog, Cristal Arena. Vorig seizoen haalden we één op zes tegen de Limburgers, maar we konden in Genk wel een punt halen. Het werd toen 2-2. KRC Genk was wel de club die ons vorig seizoen uit de bekercompetitie knikkerde, het werd toen 1-3 op de Freethiel. De openingsspeeldag van de JPL was ook in Genk. Na een spectaculaire partij werd het 3-3. We verloren dus de laatste tijd niet meer in Limburg, morgen doen we dat opnieuw niet. Althans, daar gaan we volop voor!

De Genkies namen deze week afscheid van coach Albert Stuivenberg. Assistent Jos Daerden neemt de honeurs waar morgen. Het is voor iedereen met een geel-blauw hart ook opnieuw een prettig weerzien met Siebe Schrijvers. Die twee seizoenen geleden en de eerste helft van vorig seizoen het mooi weer maakte op de Freethiel.

Philippe Clement kan niet rekenen op Valtteri Moren. De Fin geraakte geblesseerd tegen Standard, hij heeft nog steeds te veel last van de rug.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Boljevic, Mmaee, Seck, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Janssens