Go back

KV Kortrijk – Waasland-Beveren (02/12/2017): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Onze Leeuwen spelen morgenavond speeldag zeventien van de Jupiler Pro League. We trekken naar het Guldensporenstadion voor de confrontatie met KV Kortrijk. De scheidsrechter is Sebastien Delferière, Christoph Dierick moet geblesseerd afhaken.

Waasland-Beveren kwam KV Kortrijk al dertien keer tegen. Zes keer al gingen de drie punten naar KVK. Geel-blauw kon al vijf keer winnen tegen de Kerels. Afgelopen seizoen werden vier punten uit de twee confrontaties met de Kortrijkzanen gehaald. Op de Freethiel werd het 1-1, toen maakte Siebe Schrijvers vanop de stip de gelijkmaker. In Kortrijk werd met 1-2 gewonnen, Alessandro Cerigioni zorgde voor beide doelpunten.

Nog niet zo heel lang geleden, op woensdag 25 oktober 2017, speelden W-B en KVK de heenwedstrijd tegen mekaar. Onze Leeuwen wonnen dan verdiend met 2-1 op de eigen Freethiel. Pylyp Budkivsky zette vlak na rust de Kerels op voorsprong, maar Ibrahima Seck en Ryota Morioka maakten die achterstand ongedaan, allebei met een knappe kopbal. Vergeleken met die wedstrijd veranderde Kortrijk echter van trainer. Yannis Anastasiou werd op de keien gezet, Glenn De Boeck is de nieuwe oefenmeester. Hij wordt in die opdracht ondersteund door assistent Lorenzo Staelens. De Boeck was tussen 2012 en 2013 trainer bij geel-blauw.

Momenteel staat Kortrijk op een veertiende plaats in het klassement. Waasland-Beveren bekleedt de negende stek. Vorig weekend verloor Kortrijk met 4-0 op het veld van Anderlecht, W-B ging met 0-2 onderuit tegen vice-leider Sporting Charleroi. Beide ploegen wisten zich wel te plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van België. KVK won met 4-2 van R. Antwerp FC, W-B won met 2-0 van KAS Eupen.

Philippe Clement kan rekenen op een nagenoeg fitte kern.François Marquet heeft last van de adductoren en is niet fit genoeg. Voor het overige zijn er geen geblesseerden meer op de Freethiel, al zijn Ronnie Schwartz, Floriano Vanzo en Niels De Schutter nog niet wedstrijdfit. Ze trainen echter wel mee met de groep.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Mmaee, Seck, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Janssens