Go back

Philippe Clement verlaat Waasland-Beveren voor KRC Genk

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Philippe Clement ruilt de Freethiel in voor de Luminus Arena. De trainer gaat een nieuwe uitdaging bij KRC Genk aan. Clement werd op woensdag 24 mei 2017 voorgesteld als nieuwe coach van geel-blauw en maakte meteen indruk. Hij liep in de kijker bij enkele grotere ploegen en het aanbod van KRC Genk was te aantrekkelijk om te laten liggen.

Philippe Clement begon zijn carrière als hoofdtrainer hier op de Freethiel. Na 6 jaar als assistent-trainer bij Club Brugge, kreeg hij hier de kans om zich te ontplooien als hoofdtrainer. Dat hij heel geschikt was voor het vak, bleek snel. Waasland-Beveren werd vooraf genoemd als degradatiekandidaat nummer één, maar ontpopte snel tot revelatie en outsider voor Play-off I. Die goede prestaties gaf de hele club een boost en zorgt er ook voor dat er een nieuwe schwung heerst bij Waasland-Beveren. Het vertrek van Clement wil niet zeggen dat we opnieuw naar onder moeten kijken, integendeel. We behouden die positieve balans en hebben fundamenten om verder aan te werken. De kern van het succes is de spelersgroep, waar we nog steeds honderd procent in geloven.

De overige stafleden zullen nu overnemen en samen met de spelers die positieve lijn proberen doortrekken. Achter de schermen wordt gezocht naar een geschikte vervanger die mee in dit positieve project wil stappen. Uiteraard neemt de sportieve cel hier de tijd voor, overhaast te werk gaan zou niet goed zijn. Het verhaal Waasland-Beveren gaat verder, we blijven knokken.

We kijken met veel dankbaarheid en respect terug op de voorbije maanden. We willen Philippe Clement bedanken voor de mooie tijden die we hebben beleefd. Hij is de bouwmeester van enkele mooie fundamenten, het is nu aan ons om verder te bouwen. Uiteraard is de timing helemaal verkeerd. Een trainer weghalen bij een club in een lopend seizoen, het blijft not done.

Voorzitter Dirk Huyck: “We hadden altijd al een goede samenwerking met KRC Genk. Ik betreur het ten zeerste dat wij nu door hen gedestabiliseerd worden. We dachten dat het om een bevriende club ging. We gaan nu op zoek naar een geschikte vervanger voor Philippe. Ik ga daar mijn uiterste best voor doen, onze supporters en iedereen met een geel-blauw hart verdienen dat. We nemen vandaag afscheid van een heel goede coach, maar Philippe was meer dan dat. Ontgoocheling overheerst nu, maar ergens ben ik wel fier op de samenwerking.”