Go back

Sporting Lokeren – Waasland-Beveren (16/12): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Zaterdagavond werkt Waasland-Beveren de voorlaatste uitwedstrijd af voor de winterbreak. De wedstrijd stond sinds de kalenderbekendmaking ongetwijfeld al aangestipt bij iedere geel-blauwe fan. Awaydays in Lokeren zijn nu eenmaal memorabel. Scheidsrechter Bram Van Driessche mag de Wase derby in goede banen leiden. Hij blaast voor het eerst op z’n fluitje om 20.30 uur.

Het is de twaalfde confrontatie tussen Waasland-Beveren en Sp. Lokeren. Het is al van 2014 geleden dat we nog eens gingen verliezen op Daknam. Twee seizoenen geleden werd het 1-2 voor onze Leeuwen, vorig seizoen bleef de brilscore negentig minuten op het bord. Vijf van de twaalf wedstrijden bleven onbeslist. De heenwedstrijd dit seizoen eindigde op 2-3 in het voordeel van de bezoekers. W-B begon heel zwak aan de partij en stond aan de rust drie doelpunten in het krijt. De tweede helft was Lokeren nergens, maar W-B kon maar twee keer tegen scoren.

Trainer Philippe Clement kan nog niet opnieuw rekenen op Valtteri Moren. Hij is door zijn rugblessure de enige in de ziekenboeg.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Boljevic, Mmaee, Seck, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Cools, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Janssens