Go back

Strijdende Leeuwen zijn uitgebekerd na penalties

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

W-B strandt in de kwartfinales van de Croky Cup. KRC Genk won na een heuse strijd in de Luminus Arena, maar had daar wel strafschoppen voor nodig. Het werd 3-3 na negentig minuten.

De eerste tien minuten kwam er weinig tempo in de partij. Ruslan Malinovskiy probeerde het dan maar van ver, dat was meteen raak. Davy Roef had geen verhaal tegen de knal die in de winkelhaak verdween: 1-0. Amper twee minuten later was het opnieuw raak. Slecht inspelen van Victorien Angban zorgde ervoor dat Leandro Trossard alleen op Roef kon. Hij werkte beheerst af en verdubbelde de Genkse voorsprong. Na twintig minuten kwam W-B voor het eerste de neus aan het venster steken, via een hoekschop. Morioka zette de bal scherp voor en via Thelin (?) duwde Vukovic de bal zelf over de lijn: 2-1! We doen terug mee, denk je dan. Dat is ook inderdaad zo. Vlak voor rust speelde Ryota Morioka Isaac Kiese Thelin aan in de ruimte. Hij hield perfect Colley af en zag onze Japanner infiltreren. Hij stak de bal diep en zette Morioka alleen voor Vukovic. Met een listig stiftertje hing hij de bordjes opnieuw in evenwicht: 2-2. Vlak voor rust viel nog een vrije trap aan de overkant, maar die trapt Malinoskiy tegen de paal. Rusten met 2-2 na een niet ongenietbaar eerste deel.

Na de koffie was het begin opnieuw aarzelend. Na vier minuten in de tweede helft moest Roef wel attent plat gaan, dat deed hij ook goed. In minuut 52 probeerde Seck het van ver, maar Vukovic zag de bal naast gaan. Het veld werd, door de gietende regen moeilijker en moeilijker bespeelbaar, dat zagen we ook aan het niveau. Wat volgde was heel veel strijd, heel weinig schoonheid. Het blanke veld nam de hoofdrol over langs beide kanten. Spelers konden alleen op de doelman afgaan, maar de bal bleef telkens op het foute moment liggen. Als de reguliere tijd net gepasseerd was, krijgt Camacho zijn tweede geel voor een loepzuivere tackle. Tot overmaat van ramp scoorde Malinovskiy die vrije trap ook. Uitzichtloze situatie, denk je dan. Nee hoor, onze Leeuwen knokten terug onder impuls van invaller Olivier Myny. Hij kreeg de bal naast Vukovic tegen de netten: 3-3. Verlengingen!

De verlengingen waren nog niet goed begonnen en daar was de eerste Beverse kans. Een goeie dribbel van Myny werd tot bij Jans verlengd. Hij legde de bal voor Thelin, maar de bal bleef steken in de modder waardoor hij niet kon afwerken. Voor het overige weinig kansen in die extra time. In de penalties werd tweemaal gemist vanop elf meter. KRC Genk stoot door. Een zuur gevoel voor W-B. Onze knokken Leeuwen kregen geen loon naar werken en voelden zich nadien bestolen. Beide ploegen waren achteraf om verschillende redenen niet tevreden over de arbitrage. Foute beslissingen en dat er überhaupt werd verder gespeeld was gespreksstof achteraf.

 

Opstelling KRC Genk: Vukovic, Mæhle (73′ Mata), Brabec, Colley, Nastic, Buffel, Malinovskiy, Pozuelo, Schrijvers, Trossard (32′ Benson), Ingvartsen

Opstelling W-B: Roef, Jans, Caufriez, Camacho, Demir, Boljevic (55′ Ampomah), Seck, Morioka, Angban, Dierckx (86′ Myny), Thelin

Gele kaarten: 45′ Caufriez, 45′ Boljevic, 51′ Malinovskiy, 58′ Camacho, 86′ Ampomah