Go back

W-B gaat de boot in tegen Oostende

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen van KV Oostende. Het werd zonet 1-3 op de Freethiel. Isaac Kiese Thelin zorgde vanop de stip voor de enige treffer van geel-blauw.

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Geen kansen in het openingskwartier, nadien volgde een blunder/misverstand tussen Jonathan Buatu en Davy Roef. Die laatste verloor de bal aan Musona: 0-1. W-B herpakte zich en kwam meer in de wedstrijd, maar vlot verliep dat niet. De laatste pass of de afwerking ontbrak telkens. Een helft om snel te vergeten; 0-1 ruststand.

Na de rust meer beleving en inzet. Toch was het KVO dat als eerste kon scoren na de koffie. Een loepzuivere counter, al mocht die misschien niet doorgaan na een handsbal van Musona. Vlak na het uur opnieuw opschudding aan Beverse kant. Invaller Mmaee kon een voorzet van Ampomah richting doel deviëren, maar de dwarsligger voorkwam de 1-2. Met nog twintig minuten op de klok kreeg W-B een strafschop. Kolfje naar hand van Thelin: 1-2. W-B drukte en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter aan de overkant dat de netten gingen trillen. De 1-3 werd gemaakt door Zinho Gano, ex W-B’er.