Go back

W-B kon geen drie punten rapen op Daknam

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen in het Daknamstadion. Het werd 1-1 tegen Lokeren. Nana Opoku Ampomah zorgde voor het openingsdoelpunt. Een fout vlak voor de 1-1 en een penaltyfase die opnieuw niet werd toegekend, maakt het een wel heel zuur resultaat voor geel en blauw.

Het was het eerste halfuur niet veel soeps op Daknam. In minuut 32 achtte Ryota Morioka de tijd rijp om voor het eerst zijn kunsten te laten zien. Hij hield de bal perfect bij en speelde op het juiste moment Isaac Kiese Thelin vrij. In extremis kwam nog een Lokerse verdediger de bal ontzetten in hoekschop. Goeie actie van de Japanner. Meteen aan de overkant dan waar Mehdi Terki eerst kon trappen richting doel, maar Rudy Camacho op z’n weg vond. In de herneming ging zijn kopbal in de handen van Davy Roef. Weinig kansen tot aan de koffie. De brilscore stond aan de rust nog steeds op het bord.

De tweede helft werd aangevat met Tuur Dierckx in de plaats van de ongelukkige Olivier Myny. Na tien minuten spelen stuurde de scheidsrechter iedereen naar de kleedkamers na het aanhoudend gooien van projectielen op het speelveld. Bij de hervatting was de eerste goede kans voor de thuisploeg. Julian Michel besloot echter over het doel. Nadien kon W-B tegenprikken. De ingevallen Dierckx zette zich goed door, maar zijn voorzet werd in hoekschop verwerkt. Bij de hoekschop ging een schot van Ampomah nipt naast. In minuut 66 leek Ampomah te opportunistisch te zijn, maar zijn trap verdween via Filipovic in doel: 0-1. Meteen daarna kreeg Caufriez een slag in het gezicht en ging tegen de vlakte. Van Driessche reageerde niet en uit die fase werd de gelijkmaker gescoord. Veel protest, maar geen reactie; 1-1. W-B reageerde gepast en ging opnieuw op zoek naar een doelpunt. Op een vrije trap van Morioka kon Rudy Camacho richting doel koppen, hij vond echter de dwarsligger op z’n weg. In de herneming kon ook Seck koppen, opnieuw op de lat. Pech voor onze Leeuwen. W-B bleef drukken. Deze keer was het Dierckx die een kans creëerde, maar hij besloot op de rug van een thuisverdediger. Tussendoor kreeg Camacho de gele kaart onder zijn neus voor een fopduik. Honderd procent penalty, leren ook de beelden ons. Minuut 81 dan. Morioka kreeg de bal in de voeten, een vijftal meter buiten de zestien. Hij twijfelde niet en knalde naar doel, hij vond echter de staak op z’n weg. Pech, pech, pech. Nadien volgde heel veel goede wil, maar misten onze Leeuwen wat zuiverheid. Het bleef 1-1.

Opstelling Lokeren: Verhulst, Marzo, Overmeire, Michel, Terki, Hupperts (87′ De Sutter), Rassoul, Filipovic, Soder, Benchaib, Mpati

Opstelling Waasland-Beveren: Roef, Demir, Seck, Angban, Jans (87′ Schryvers), Ampomah, Caufriez, Myny (46′ Dierckx), Morioka, Camacho, Thelin (74′ Mmaee)

Gele kaarten: 40′ Myny, 63′ Marzo, 67′ Camacho, 80′ Benchaib