Go back

W-B verliest met 4-1 in Guldensporenstadion

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Na nog geen acht minuten stond W-B er al twee in het krijt. Ajagun en Ouali zorgden voor de twee openingsdoelpunten. Op het uur kon die laatste er zelfs nog eentje bijprikken. W-B zat vol goede wil en probeerde wel, maar het was allemaal wat te slap. Er waren enkele kansen, maar de overtuiging ontbrak telkens. Een kwartier voor tijd maakte invaller Tuur Dierckx er met het hoofd nog 3-1 van, maar Chevalier deed de match dood in minuut 84: 4-1.

Slechter aan een wedstrijd beginnen dan dat W-B deed is een heel moeilijke opgave. Na amper acht minuten stonden we er al twee in het krijt. Na een hoekschop in minuut vijf knalde Ajagun een afvallende bal enig mooi voorbij Davy Roef. Drie minuten later verstuurde Van der Bruggen een goeie doorsteekpass naar Ouali. De geel-blauwe defensie reageerde niet attent genoeg en ook Roef kon de bal niet voldoende toucheren om hem het scoren te beletten. 2-0 was een hard verdict. Op het kwartier kwamen de Kerels opnieuw de neus aan het venster steken. Deze keer was het Van der Bruggen die een afvallende bal richting doel kon verwerken. Roef zag de bal een half metertje naast z’n kooi vliegen. Het eerste wapenfeit van W-B kwam er rond minuut twintig. Nana Opoku Ampomah sneed goed naar binnen, maar zijn schot vloog een dikke meter naast het doel van Kaminski. Op het halfuur, nadat W-B toch wat beter in de match kwam, counterde de thuisploeg met Ouali. Die zag Perbet voor doel staan. De spits kon goed koppen, maar de reactie van Roef was nog beter. W-B nam de wedstrijd wel in handen, met veel balbezit, maar geen kansen. Of toch geen grote alleszins. Zo was het rusten geblazen met een harde 2-0 op het scorebord.

Na de koffie bracht Philippe Clement Ryan Mmaee tussen de lijnen. Isaac Kiese Thelin mocht in de kleedkamer blijven. De spits kon zich in de eerste helft niet doorzetten, maar voetbalde op een eiland. W-B ging verder op het elan van vlak voor de pauze en nam de touwtjes in handen. Doelgevaar kwam daar echter amper van. Vlak voor het uur was er de eerste dreiging, maar opnieuw langs de zijde van de thuisploeg. Een scherpe counter ging via Ouali, die heel snel richting Roef ging, tegen de netten. Heel zuur voor W-B, heel efficiƫnt van de thuisploeg: 3-0. Met nog een kwartier op de klok herpakte geel-blauw zich. Morioka vond Moren op hoekschop die doorkopte tot bij Dierckx. Tuur kopt de bal via de lat voorbij de goalie: 3-1. Een minuut later trof Mmaee de paal. De bal kwam in de voeten van Dierckx terecht. Hij gooide de bal opnieuw voor de kooi naar het hoofd van Moren. Zijn kopbal was echter te slap om Kaminski te verontrusten. Chevalier kon in minuut 83 de Beverse hoop wegnemen door de 4-1 binnen te werken, wat meteen ook de eindstand werd.

Opstelling KV Kortrijk: Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kovacevic, Rougeaux, Ajagun, Chevalier (86′ De Smet), Van Der Bruggen, Ouali, D’Haene (55′ Verboom), Perbet (71′ Azouni)

Opstelling Waasland-Beveren: Roef, Demir, Moren, Boljevic, Seck, Angban, Jans, Ampomah (63′ Dierckx), Morioka, Camacho, Thelin (46′ Mmaee)

Gele kaarten: 41′ Kaminski, 50′ Morioka, 87′ Azouni