Go back

Waasland-Beveren – KV Oostende (22/12/2017): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Morgenavond werken onze Leeuwen de laatste thuiswedstrijd van 2017 af. De Freethiel is het decor van de wedstrijd tegen KV Oostende. Scheidsrechter Bert Put blaast morgen om 20.30 uur voor het eerst op z’n fluit.

Het is de negentiende ontmoeting tussen onze Leeuwen en de Kustboys. Van de vorige achttien confrontaties kon W-B zes keer de drie punten halen, vier keer bleef het onbeslist. Begin dit seizoen, op speeldag drie, trok W-B naar de Versluys Arena. Geel-blauw trok daar overtuigend aan het langste eind, het werd 0-3. Nana Opoku Ampomah en Zinho Gano, toen nog in geel-blauwe kleuren, deden de netten trillen voor Waasland-Beveren.

Yves Vanderhaeghe werd in september op de keien gezet aan ’t zeetje. Hij werd opgevolgd door Adnan Custovic, toen nog actief als assistent. KVO staat momenteel op de dertiende plaats met negentien punten. Waasland-Beveren nam deze week afscheid van trainer Philippe Clement. Hij koos voor de uitdaging bij KRC Genk. Johan Van Rumst neemt nu de honeurs waar. W-B staat nog steeds op een knappe zevende stek met zes punten meer dan de Oostendenaren.

Selectie: Demir, De Schutter, Buatu, Boljevic, Marquet, Mmaee, Seck, Goblet, Ampomah, Caufriez, Cools, Nys, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin, Janssens