Go back

Waasland-Beveren sluit 2017 af met valse noot

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Het wedstrijdbegin was boeiend. Het spel ging goed over en weer, maar zonder grote kansen. Tot minuut twaalf althans. Nana Opoku Ampomah veroverde de bal en speelde snel Ryota Morioka aan. Hij zag op z’n beurt Aleksandar Boljevic diep lopen en speelde hem perfect aan. De Montenegrijn faalde echter oog in oog met doelman Van Crombrugge; hoog over. Vlak daarna moest Davy Roef voor de eerste keer zijn kunnen tonen. Loties kopte een hoekschop richting doel, maar onze goalie had een geweldige reflex in huis. Vlak na het halfuur was opnieuw de thuisploeg gevaarlijk. Een vrije trap van Luis Garcia werd verlengd richting doel, maar de vingertoppen van Roef en de lat brachten redding. Veel voorzetten en goede wil langs beide kanten, te weinig zuiverheid. De rust was een moment om iedereen op scherp te zetten.

Na de koffie kwamen onze Leeuwen sterker voor de dag. Het eerste wapenfeit liet echter tien minuten op zich wachten. Het doelhout verhinderde het eerste vrije trapdoelpunt van Morioka. Pech voor de Japanner én heel W-B. Minuut 63 bracht het eerste kansje voor de thuisploeg na de pauze. Lazare Amani trapte vanop zo’n twintig meter, maar zijn schot hobbelde naast de kooi van Roef. Het was opnieuw de thuisploeg die zich nadien het gevaarlijkst toonde. In minuut 67 kon invaller Raspentino alleen op Roef afgaan. Erdin Demir, Max Caufriez en Rudy Camacho waren echter op tijd terug om de meubelen te redden. Van Rumst voerde twee wissels door en die leverden meteen gevaar op. Dierckx werd alleen voor Van Crombrugge gezet door Cools, maar de Eupense goalie gleed de bal perfect uit de voeten. Nog geen minuut later was er een geweldige actie van Boljevic. Zijn voorzet was ook op maat, maar opnieuw Van Crombrugge redde met een voetreflex de induwer van Cools. Schouterden kreeg in minuut 77 zijn tweede geel karton en mocht douchen. W-B drukte door, maar was veel te onnauwkeurig. Het noodlot sloeg toe in minuut 88. Loties met een slecht schot, maar via een verdediger vloog de bal tot bij Raspentino die maar binnen te tikken had. 1-0 was het harde gevolg. W-B probeerde nog, maar kon niet meer gevaarlijk zijn.

Opstelling Eupen: Van Crombrugge, Loties, Diagne, Amani, Leye, Garcia, Schouterden, Blondelle, Tirpan (59′ Raspentino), Ocansey (82′ Castro Montes), Valiente

Opstelling W-B: Roef, Demir, Boljevic (81′ Myny), Seck, Jans, Ampomah (71′ Dierckx), Caufriez, Cools, Morioka (73′ De Schutter), Camacho, Thelin

Gele kaarten: 32′ Caufriez, 44′ Seck, 49′ Tirpan, 55′ Blondelle, 55′ Ocansey, 69′ Schouterden, 70′ Demir, 77′ Schouterden, 93′ Lazare

Rode kaarten: 77′ Schouterden