Go back

Waasland-Beveren – Standard de Liège (08/12): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Morgenavond openen onze Leeuwen speeldag achttien van de Jupiler Pro League. De wedstrijd tegen Standard de Liège wordt afgetrapt om 20.30 uur. Scheidsrechter Jan Boterberg is de man van dienst op de Freethiel.

De bezoekers staan momenteel op een zevende stek. Na een zwakke start hebben de jongens van Ricardo Sa Pinto zich goed herpakt. Onze Leeuwen bekampen momenteel de negende stek en volgen op drie punten van de Rouches.

Waasland-Beveren en Standard de Liège was nog maar één keer een mix tot succes voor geel en blauw. Onze Leeuwen konden in de geschiedenis nog maar één keer winnen van de Rouches. Dat gebeurde afgelopen seizoen in de play-offcampagne. W-B haalde het in Sclessin met 0-2 van Standard de Liège na doelpunten van Valtteri Moren en Zinho Gano. Afgelopen seizoen haalden onze Leeuwen nul op zes in de competitie en drie op zes in de play-offs. Tijd om beter te doen. Op de Freethiel werd nog nooit gewonnen, vrijdag gaan we voor die primeur! De heenwedstrijd eindigde op 3-1 in het voordeel van Standard.

Philippe Clement kan niet rekenen op Jens Cools. Hij heeft last aan de knie na de beloftenwedstrijd van afgelopen maandag. Jonathan Buatu Mananga zit een dagje schorsing uit.

Selectie: Demir, De Schutter, Moren, Boljevic, Mmaee, Seck, Ndiaye, Angban, Goblet, Jans, Ampomah, Caufriez, Myny, Roef, Morioka, Schryvers, Dierckx, Camacho, Thelin en Janssens