Go back

Waasland-Beveren wint overtuigend met 3-1 van Standard

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft voor het eerst in het clubbestaan gewonnen van Standard in de reguliere competitie. Het werd zonet 3-1 op de Freethiel. Ibrahima Seck, Nana Opoku Ampomah en Isaac Kiese Thelin zorgden voor de doelpunten.

Het was barkoud op de Freethiel, dat zag je ook op het veld. Het wedstrijdbegin was niet hartverwarmend.  De enige twee feiten waren overtredingen in het openingskwartier.  Er was geel voor Cavanda en geel voor Angban. Vlak na het kwartier viel een koude douche in het reeds kille stadion. Bij de eerste kans konden de bezoekers meteen de netten doen trillen. Marin trapte gestrekt binnen: 0-1.  W-B kwam nadien beter in de wedstrijd en nam de bovenhand. Dat resulteerde in enkele gevaarlijke hoekschoppen. Tien minuten voor de rust kon geel-blauw er ook eentje verzilveren. Ibrahima Seck knikkerde staalhard binnen: 1-1. Tot de rust was W-B beter, kansen waren er niet meer.

Na de rust hetzelfde spelbeeld als vlak ervoor. Geel-blauw speelde dominant en drukte de Rouches terug. Na vier minuten al kon Thelin, na een geweldige assist van Tuur Dierckx, W-B op voorsprong zetten. Een heel volwassen Waasland-Beveren bleef de wet dicteren. Davy Roef moest z’n handschoenen niet echt meer vuil maken, integendeel. Het spel bleef aan de andere kant. Twintig minuten voor tijd profiteerde Ampomah van het wegglijden van Luchkevych en trapte koelbloedig voorbij Ochoa. Met 3-1 op het scorebord, voetbalden onze Leeuwen de wedstrijd op een fantastische manier uit.

Na enkele weken van mindere resultaten, knopen onze Leeuwen weer aan met een mooie driepunter. Genieten! Woensdag trekken we naar de Luminus, op zoek naar een ticket voor de halve finales van de Croky Cup.