Go back

Daam Foulon komt op de Freethiel voetballen

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft zich versterkt met Daam Foulon (°23/03/1999). De jonge Belgische verdediger komt na het seizoen over van RSC Anderlecht, waar hij vaste linksachter is bij de U21. Hij tekent een contract van drie seizoenen, vanaf het seizoen 2018-2019.

Daam Foulon begon zijn voetbalcarrière bij KFC Muizen. Nadien stapte hij over, via RC Mechelen, naar K. Lierse SK. In 2015 kwam Anderlecht hem daar wegplukken om bij de U17 te gaan spelen. Afgelopen seizoen werd hij overgeheveld naar de U21 van paars-wit. Foulon sprokkelde maar liefst 33 interlands met de nationale jeugdreeksen. Zijn eerste interland werkte hij af bij de nationale U15, momenteel speelt hij bij de nationale U19. Hij zit nog op koers voor kwalificatie voor het EK in de zomer. In de eliteronde voor het EK 2018 in Finland treffen ze nog Frankrijk, Spanje en Bulgarije. Nog internationale ervaring verwierf hij via wedstrijden in de UEFA Youth League, negen keer kwam de verdediger aan de aftrap.

Het aantrekken van Foulon kadert opnieuw in de jong en Belgische visie van de club. Voorzitter Dirk Huyck: “Ik ben heel tevreden met het aantrekken van Daam. Het is een heel sterke verdediger met een goede drang naar voren. Onze nieuwe coach heeft met hem meteen een extra troef in huis. Het geloof in de verdediger is heel groot, we weten wat hij in zijn mars heeft.”